Den nemme vej til magt og ære

Den nemmeste vej til magt og ære har altid været den, der er givet i vuggegave. Sådan er det naturligvis stadig, men nu er endnu en nem vej kommet til - vejen til folketinget.
Vi oplever en hidtil ganske uhørt grad af politisk bestemte privilegier til netop de politikere, der bevidst har stemt for egne privilegier.
De privilegier er så store, at det er sjældent, at nogle træder så alvorligt ved siden af, at de mister deres privilegier. Carl Holst kan være skrækeksemplet, men det kan også vise sig, at han får let ved at finde fodfæste i politik igen.
Sådan er politik: Én gang inde i varmen - aldrig ude igen!
Den nye nemme vej til magt og ære har i de seneste år ført til, at en række meget unge og meget lidt livserfarne politikere har fået sæde i folketinget. Det er naturligvis godt for dem, men indtil videre mangler vi at se, at det også godt for det folk, der har sendt dem til de gyldne sæder.
Det gode ved de unges fremmarch er, at de har skubbet ældre ud, der for længst burde have været stemt ud eller gået selv. For mange år i politik - og det vil sige alt over otte-ti år - er moralsk korrumperende.
Aktuelt ser vi fra Haderslev Kommune to unge politikere, der stiler højt. 25-årige Peter Kofod fra DF har allerede en stor stjerne hos DF, og selv om - eller måske fordi - han optræder som et ekko af Peter Skaarup, skal han nok bide sig fast.
Lidt sværere ser det ud for 23-årige Camilla Jørgensen fra Venstre, der foreløbig kandiderer til at blive kandidat for Venstre i Aabenraa-kredsen. Hun har ikke en stor kreds af unge fans bag sig, hun er ukendt i Aabenraa - i øvrigt også i Haderslev, i hvert fald hvad angår hendes bedrifter i Haderslev Byråd, og hun har ikke de talegaver, som fx Peter Kofod er i besiddelse af.
Desuden er hun, som situationen nu tegner sig, oppe mod H.C. Schmidt fra Vojens - og han plejer at tage godt for sig af stemmerne.
Det er trenden med de superunge i folketinget, jeg er meget lidt begejstret for. Love må aldrig blive vedtaget af politikere uden erhvervserfaring og med et minimum af livserfaring.

Publiceret 06 January 2016 11:45