Onsdag blev et nyt træningsanlæg indviet i Fynshav, som alle kan benytte gratis. Foto: Mikkel Hansen

Onsdag blev et nyt træningsanlæg indviet i Fynshav, som alle kan benytte gratis. Foto: Mikkel Hansen

Foto:

Kom gratis i form under åben himmel

Nyt udendørs træningsanlæg i Fynshav kan benyttes gratis af alle

Af
Mikkel Hansen

Vinterkulden motiverer måske ikke mange til udendørs motion lige for tiden, men borgerne i Fynshav har netop fået et udendørs træningsanlæg, der kan benyttes gratis året rundt - også når varmegraderne er steget.
Sønderborg Kommune har gennem de seneste år opsat 10-12 udendørs træningsanlæg i kommunen.
"Der er stor forskel på, hvor meget de bliver brugt, men nogle bliver brugt ustyrligt meget. Der er f.eks. stor aktivitet på anlæggene ved Kløver-Skolen og Idrætshøjsskolen," fortæller Helge Larsen (A), formand for sundhedsudvalget.

Samarbejde

Anlægget er opsat i samarbejde Fynshav Bylaug, Fryndesholm Skole og Efterskolen Epos. De har været med til at udvælge redskaberne og skal også hjælpe med vedligeholdelsen.
"Vi har idræt, eller Svedblok som vi kalder det, hver dag. Det er oplagt at løbe en tur ned til at vandet og bruge anlægget her undervejs. Til gengæld betaler vi et beløb til vedligeholdelsen," fortæller forstander Mathias Granum fra Efterskolen Epos, der har 64 elever.

Tvunget til handling

Helge Larsen erkender, at man kan diskutere, hvorvidt det er en kommunal opgave, at bygge træningsanlæg:
"Vi er bare endt i en situation, hvor vi er nødt til at gøre noget. 34,9 procenter af borgerne i kommunen har en kronisk sygdom. Der er for mange, der rygere eller drikker for meget. Hver anden i kommunen er overvægtig, og 19 procent er fysisk inaktive i deres fritid," fortæller Helge Larsen.
Ved indvielsen prøvede et par enkelte børn kræfter med træningsanlægget, men de flestede varmede sig med en kop varm kakao fra Café Ib Rehne Cairo.
På grund af frostvejret er anlægget endnu ikke helt færdigt. Der mangler bl.a. en belægning samt gartner-arbejde.

Publiceret 06 January 2016 15:59