En ny brik i det store årstalspuslespil blev lagt i sidste uge, og det gik ganske roligt for sig i Esbjerg.

En ny brik i det store årstalspuslespil blev lagt i sidste uge, og det gik ganske roligt for sig i Esbjerg.

Lokal status:

Et sæt tvillinger og kulde prægede roligt nytår

Af
Louise Ritter

Fra ordensmagten lyder meldingen, at hverken jul eller nytår har budt på den helt store travlhed i Esbjerg - intet udover det forventlige i hvert fald.

Hvad ingen til gengæld havde forventet - slet ikke forældrene selv - skete imidlertid i Esbjerg nytårsnat. På Sydvestjysk Sygehus havde et par østrigske tvillinger besluttet sig for at ville til verden noget før beregnet. Den opgave stod jordemødrene naturligvis klar til at hjælpe med, da det østrigske forældrepar, med bopæl i byen gennem flere år, tjekkede ind på fødegangen.
Bare et minut før 2015 blev til 2016 kom parrets tvillingedreng til verden, mens hans tvillingesøster blev født bare to minutter efter, men efter længe nok til, at hun er født i et helt andet år end sin bror.

Det usædvanlige faktum vakte så meget opsigt i dagene efter fødslen, at historien om de østrigske tvillingers fødsel i Esbjerg nåede flere udenlandske medier. Blandt andet er historien delt 199 gange på den svenske avis Expressens Facebookside, hvor kommentarerne også er mange.

En råkold søndag

Også en anden Esbjerghistore trak overskrifter i nytårsdagene. Det skete, da hele Esbjerg by søndag den 3. januar vågnede op til årets hidtil koldeste dag, og varmen samtidig var røget sig en tur. I øvrigt præcis som det varme vand var det.
Det skønnes, at op mod 20.000 borgere var berørt af varmemanglen, der eftersigende skyldtes et nedbrud som følge af strømsvigt på Esbjergværket. Omkring middagstid vendte varmen og det varme vand så småt tilbage til de frysende esbjergensere, men allerede der havde historien spredt sig til de landsdækkende medier på en ellers meget nyhedsfattig første søndag i januar.

Hund løb og kom hjem

Også fra politiet lyder meldingen på et stille og roligt nytår. Præcis som sidste år har et par hunde ladet sig skræmme af fyrværkeri og er løbet hjemmefra - blandt andet en otte måneder gammel rottweilerhvalp, der heldigvis også har fundet hjem igen.

“Det har bestemt været forholdsvis roligt. Vi har selvfølgelig set en del til fyrværkeri og de skader, som det kan medføre, også hærværk, men intet usædvanligt henover nytåret,” fortæller politikommissær Tommy Bech ved politiet i Esbjerg, hvor det også er noteret, at kanonslag er fyret af på Torvets skøjtebane.

Med juleferien overstået og hverdagens tilbagevenden er alle også hjemme fra juleferie, og dermed kan der gøres status over juleindbruddene. Også her melder det lokale politi heldigvis positivt ud.

Publiceret 06 January 2016 09:15