Den foreløbige opgørelse over kommunale udgifter i forbindelse med kongeskibets besøg i Vejle er nu oppe over 540.000 kroner. Foto: Jacob Hove

Den foreløbige opgørelse over kommunale udgifter i forbindelse med kongeskibets besøg i Vejle er nu oppe over 540.000 kroner. Foto: Jacob Hove

Royal regning vokser:

Nu over en halv million

Regentparrets besøg var en fest. Men regningen vokser stadig

Af
Peter Friis Autzen

De kommunale udgifter i forbindelse med regentparrets og kongeskibets besøg i Vejle for fire måneder siden bliver tilsyneladende ved med at vokse.
Selvom dagen fra starten var vurderet til at koste omkring 200.000 kroner, er regningen nu oppe i over 540.000 kroner inklusive moms. Det viser tal, Lokalavisen Vejle har modtaget.
Det er endnu for tidligt at sige, om regningen vokser yderligere, for der kan stadig løbe fakturaer ind, oplyser kommunens juridiske kontor.
Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) mener fortsat, at dagen var alle pengene værd.
“Det var en festdag, hvor mange borgere, virksomheder og kommunen kunne glæde sig over gode oplevelser og masser af positiv omtale,” siger han.
Det meste af medieomtalen har imidlertid fokuseret på, om kongeskibsbesøg nu også er så stor en branding-gevinst.
De fleste eksperter mener ikke, at besøgene er den store branding-gevinst udadtil, fordi kongeskibet jo er på turné til adskillige byer, hvorved brandingeffekten pr by mindskes.
Et royalt besøg kan dog gavne det interne sammenhold i kommunen, mener Søren Askegaard, der er professor på institut for marketing og management på Syddansk Universitet i Odense.
“Ind i mellem skal man holde en familiefest for ikke at glemme, at man har en familie. Det styrker sammenholdet internt i familien - men naboen er ligeglad. Et kongeskibsbesøg kan give vejlenserne en god følelse af fællesskab, som gør dem en lille smule mere glad for deres by. Men andre er ligeglade,” sagde han i september til Lokalavisen Vejle.
Syddjurs Kommune brugte 800.000 kroner på et kongeskibsbesøg. Dengang undrede Arne Sigtenbjerggaard sig.
“800.000? Det lyder helt vildt. Jeg ved ikke engang, hvordan vi skulle kunne bruge så mange penge,” sagde han til MetroXpress, da han regnede med at bruge “maksimalt et par hundrede tusinde kroner” i Vejle. Men foreløbig er den lokale regningen vokset til over 540.000 kroner.
LÆS OGSÅ: Video: Regentparret besøger Vejle

Publiceret 06 January 2016 12:00