Biblioteker udgiver deres tredje fælles magasin

Der sker rigtig meget på begge biblioteker ved Lillebælt, og køreturen mellem de to er bestemt til at overse. Så hvorfor ikke invitere jyderne til Fyn og fynboerne til Jylland, tænkte de to biblioteksledere, da de foreslog, at de to biblioteker lavede et fælles arrangementsprogram.
Som sagt, så gjort og nu er det tredje fælles program på gaden udgivet som et farverigt magasin med interviews, baggrundsartikler og omtaler af alle forårets aktiviteter på begge biblioteker.
De første sider i biblioteksmagasinet er tilegnet interviews og baggrundsartikler med forfattere og andre, der besøger de to biblioteker. I løbet foråret 2016 er det bl.a. Kim Leine, Leonora Christina Skov, Naser Khader og Lykke Friis, der kommer forbi. En længere temaartikel omhandler den nu afdøde forfatter Jakob Ejersbo, som der er hele to arrangementer om.
Natur og bæredygtighed er også blevet et emne, der kom til at fylde i biblioteksmagasinet denne gang, da begge biblioteker har flere foredrag om det felt. Signe Wenneberg fortæller om sit bæredygtige sommerhus, Mark Desholm om ulve i Danmark og Anders Kofoed om søpølser, blæksprutter og snegle.
Musikken fylder også nogle sider i biblioteksmagasinet. På Middelfartsiden er det især den klassiske musik, der er tradition for. Her er der både koncert med Trio con Brio og et foredrag om opera med Henrik Engelbrecht. På Fredericiasiden står den på rock, når Morten Nielsen fortæller om gruppen Queen.
Børnene har fået deres helt egne sider og en ”Find 5 fejl”. Her er der omtale af fire teaterforestillinger for børn mellem 1½ og 9 år, en koncert med Stine Michel og vinterferietema om astronauter. Der er desuden gode tips til, hvordan man kan lege med sproget sammen med børn.
På de sidste sider i biblioteksmagasinet er der en praktisk og overskuelig kalender over samtlige foredrag, forestillinger, læsecaféer etc. på begge biblioteker.
”Vi er ved at have fundet formen på vores fælles biblioteksmagasin”, fortæller Publikumschef Anna Margrethe Skov, der også er redaktør på magasinet.
”Vi supplerer hinanden meget godt på de to biblioteker. Redaktionen består af seks skrivende biblioteksansatte og en grafiker og det er en god kombination at man både planlægger layout og skriver indholdet i et samarbejde. Det giver synergi i redaktionsgruppen og på begge biblioteker og det håber vi også kan ses i det færdige magasin.”
Kulturkonsulent Kamilla Uttrup fra Middelfart, der også er med i redaktionen, glæder sig over at samarbejdet omkring biblioteksmagasinet smitter af på planlægningen af arrangementerne.
”Vi udveksler idéer og slår os sammen om temaer som fx her i foråret med astronauter. Vi koordinerer også hvem, der inviterer hvilke forfattere og foredragsholdere. Det sparer både tid og kræfter og får flere og bedre arrangementer til begge kommuner. Det er da ret godt og til gavn for os alle.”Biblioteksmagasinet udkommer to gange årligt
Det er på 44 sider
Kan fås gratis på alle biblioteker i de to kommuner
I foråret 2016 er der i alt 80 arrangementer på de to bibliotek

Publiceret 10 January 2016 07:00