Et af projekterne fra Trapholt kunne ses i Kolding Midtby i 2015. Pressefoto

Et af projekterne fra Trapholt kunne ses i Kolding Midtby i 2015. Pressefoto

Forrygende år på Trapholt

Mange internationale udstillinger venter i 2016

77.000 gæster endte Trapholts besøgstal på i 2015, og museet er glade for at kunne fastholde den store tilslutning, vi har set de seneste år. Ud over besøgende på selve matriklen har Trapholt i løbet af 2015 afholdt et storslået udstillingsprojekt i Trekantområdet, hvor 700 borgere jævnligt mødtes og strikkede monumentale værker sammen med kunstneren Isabel Berglund. Værkerne blev præsenteret ved Trekantområdets festuge i august, og blev her oplevet af alle der kom forbi i byrummet i Kolding, Middelfart, Fredericia, Vejle, Vejen og Middelfart.

Spændende år forude

Trapholt præsenterer i det nye år en lang række udstillinger med både danske og internationale kunstnere, hvor der bliver rig mulighed for æstetisk inspiration og debat.
Årets første udstilling, Maskernes Monument åbner torsdag den 21. januar med Isabel Berglunds gigantiske kunstinstallation i strik. Installationen er kulminationen er de seks kunstprojekter til Trekantområdets festuge, som nu samles til én fællesinstallation.
I februar åbner den højaktuelle udstilling, When Things Fall Apart – Critical Voices on the Radar, som viser kunst fra 12 lande som Danmark støtter med udviklingsbistand. I en tid med stor migration mod Europa – hvad kommenterer kunstnerne selv på i deres lande? Anslaget i udstillingen er Pascale Marthine Tayous kæmpemæssige værk på 60 kvadratmeter med 1.100 genstande der hænger ned fra loftet, og giver beskueren en fornemmelse af, at alt falder fra hinanden.
Foråret og efteråret byder også på en række nye udstillingsåbninger, der blandt andet præsenterer Afrikas kunstneriske verdensstjerne El Anatsui, den afrikanske ikoniske fotograf Okhai Ojeikeres fotoserie med skulpturelle frisurer, maleren Rene Holms bearbejdninger af Aagaard fotografierne fra Kolding Stadsarkiv samt endnu et storstilet borgerinddragende kunst projekt kaldet ”Waste Time Home Party” i samarbejde med Trekantområdet med den danske kunstner Anja Franke og den syriske kunstner Nisrin Boukhari i spidsen.

Publiceret 10 January 2016 18:00