Søren Rasmussen (DF)

Søren Rasmussen (DF)

DEBAT:

Lederskab og sygedagpenge

Søren Rasmussen, viceborgmester og medlem af byrådet for Dansk Folkeparti
Primulavej 7
6000 Kolding

Er det godt lederskab, at stille udsatte borgere, som er eller har været meget syge noget i udsigt, som man ikke ved, om man kan holde? Er det godt lederskab, at lade ønsket om at se god og handlekraftig ud i medierne, gå forud for viden og indsigt? Er det godt lederskab, at angribe andre for at ville vide om det de skal gøre er lovligt eller ulovligt, bare for at dække over, at man selv har forsømt det? Socialdemokraternes Christian Haugk mener ja. Han skriver endda i et læserbrev, at han mener det kvalificerer ham til, at blive borgmester. Jeg er meget uenig. Jeg mener det diskvalificerer.
I Dansk Folkeparti har vi ikke noget medlem i Arbejdsmarkedsudvalget og har derfor ikke været med til behandling af sagen, om sygedagpenge. Vi kunne derfor i lykkelig uvidenhed, melde os på det hold, som ønsker at tage sig godt ud i medierne. Men vi har naturligvis ikke villet stille syge borgere penge i udsigt, uden at vide om det kan lade sig gøre, at udbetale dem. Må vi udbetale dem og hvis vi må afskaffe forældelsesfristen, skal det så ikke gælde for alle borgere, i alle sager, til alle tider eller hvordan? Er der en noget juridisk som gør, at vi kan udbetale pengene, uden det får konsekvenser 20-30 år tilbage?
Vi har stillet spørgsmål og Kolding Kommune er i fuld gang med, at skaffe svar, så alle de byrådsmedlemmer, der ønsker det, kan træffe beslutning på et oplyst grundlag.

Publiceret 17 January 2016 07:00