Regionsrådsmedlem Peder Hvejsel (V) fra Fredericia.

Regionsrådsmedlem Peder Hvejsel (V) fra Fredericia.

Gyldent håndtryk:

5 millioner kroner var billigt

Regionsrådet havde på forhånd accepteret et større, gyldent håndtryk til fyret direktør, oplyser regionsrådsmedlem

Af
Peter Friis Autzen

Det fredericianske regionsrådsmedlem Peder Hvejsel (V) afviser kritikken af det gyldne håndtryk, Region Syddanmark giver til den fyrede sundhedsdirektør, Jens Elkjær. Direktøren får godt fem millioner med sig, når han om et par uger fratræder.
I sidste uge udtalte Marianne Mørk Mathiesen (LA) her i avisen, at regionen skulle have ladet Elkjær selv sige op. Og at det fem millioner kroner dyre håndtryk var en fejl. Det mener Peder Hvejsel ikke.
“Det var ikke en fejl at fyre Jens Elkjær. Når formanden for sundhedsudvalget offentligt “fyrer en direktør” og så bagefter skal samarbejde med ham, så har man skabt en umulig situation. Så derfor var der ingen anden udvej,” siger Peder Hvejsel.
Den fredericianske politiker mener dog, at Jens Elkjær bør betale de godt fem millioner kroner tilbage, hvis han ender med at blive dømt i forbindelse med de mange kritiske sager om regionens ledelse.

Kunne være blevet dyrere

Ifølge Peder Hvejsel kunne det gyldne håndtryk til den fyrede sundhedsdirektør være blevet meget dyrere for regionen.
“Hans faglige organisation krævede et meget større beløb, så de mener ikke det var for meget. Det lykkedes faktisk for Stephanie Lose (regionsformanden) at gøre beløbet mindre end regionsrådet havde accepteret på forhånd, “siger Peder Hvejsel.
Ligesom sin partifælle, Stephanie Lose, kan han ikke garantere, at det er sidste gang, den spareplagede region bruger millioner på at fyre højtlønnede folk.
“Vi kan prøve at lave bedre aftaler. Men enhver lønaftale er en forhandling, og de dygtigste kender deres egen værdi. Vi er nødt til at have de dygtigste,” siger Peder Hvejsel.

Publiceret 17 January 2016 11:30