Folkeuniversitets forårsprogram indeholder et rigt udbud af kurser, foredrag og arrangementer.

Folkeuniversitets forårsprogram indeholder et rigt udbud af kurser, foredrag og arrangementer.

Program:

Kunst, politik og musik på programmet

Nu er Sydvestjysk Folkeuniversitets forårsprogram udsendt, og som altid er der her et rigt udbud af væsentlige og aktuelle emner.
For kunstinteresserede fortsætter forløbet i Ribe om Vestens kunsthistorie, højrenæssancen og den tidlige barok er temaet i dette semester, mens man i Esbjerg finder kurser om norsk kunst o. 1850.1930 og om Kroppen i kunsten o. 1775-2000.

I historieafdelingen finder man bl.a. et forløb om tv-serien ”1864”, der jo skabte en voldsom debat. Et andet forløb handler om Vietnamkrigen. Niels Bjerre-Poulsen, der sidste år udsendte den meget roste bog ”Vietnamkrigen”, vil give sit bud på denne krigs politiske eftervirkninger.

Litteraturen er i Ribe tilgodeset med et kursus om russisk litteratur, mens man i Esbjerg kan høre om ”Underkastelse”, den franske roman, der er en sønderlemmende kritik af de politiske ledere for at have svigtet de vesteuropæiske oplysnings- og kulturværdier. Også musikken har fundet plads i programmet, der ligger på bibliotekerne, kan ses på Folkeuniversitetets hjemmeside www.fu.sdu.dk

Publiceret 17 January 2016 10:00