Kommunen melder ud; isen er ikke sikker

Af
Emma Biørn Fish

13 centimeter, så tyk skal isen være, før man bør begive sig ud på den - og det er den, trods frostgraderne, ikke endnu. Det gør Kolding Kommune opmærksom på på deres hjemmeside, hvor de advarer mod at begive sig ud på skøjter, selvom vejret er oplag til det.
 "Vi måler søerne og videregiver informationen til politiet, der beslutter, om det er sikkert at åbne søerne for færdsel. Det kræver 13 centimeters is, før man sikkert kan begive sig ud på isen, og lige nu er der kun 10 centimeter," fortæller Michael Tornbjerg Nielsen, Skov- og landskabsingeniør hos Vej og Park i Kolding Kommune.
I Kolding måles isen både på Marielundssøen, den kunstige sø i Legeparken og på Slotssøen. Ingen af søerne er klar til brug endnu, men alligevel ses en del skøjteløbende på den usikre is.
"Politiet fraråder at man skøjter på isen endnu, og vi gør selvfølgelig det samme. Man risikere at falde gennem isen, hvis man bruger den allerede nu," siger Michael Tornbjerg Nielsen.
Advarslerne har dog ikke stoppet koldingenserne, der bravt har kastet sig ud på isen på byens forskellige søer. Heldigvis skal man ikke vente så længe endnu, hvis man gerne vil afprøve skøjterne på sikker grund.
"Hvis vejret fortsætter som hidtil, er søerne formentlig klar til skøjtende gæster i slutningen af ugen. Vi måler løbende og skal nok udsende en meddelelse på kommunens hjemmeside, når isen er klar til brug," slutter Michael Tornbjerg Nielsen.

Publiceret 18 January 2016 16:00