Annika Slothuus Høi.

Annika Slothuus Høi.

Talegaver sikrer landsholdsplads til KG-elev

Annika Slothuus Høi fra Køge Gymnasium er kommet på det danske debatlandshold

Annika Slothuus Høi, elev i 2g på Køge Gymnasium, er rigtig dygtig til engelsk. Hun er faktisk så dygtig til at præsentere og argumentere for en sag, at det har skaffet hende en plads på det danske landshold i disciplinen Debate, en international konkurrence for gymnasieelever, hvor det gælder om at kunne debattere.
For et år siden startede Lektor Katrine Brøndsted en Debate Club på Køge Gymnasium. Her mødes 10-20 elever hver 14. dag til en eftermiddag i debattens tegn. I fællesskab undersøger de først forskellige aktuelle emner, som de så kæmper om at præsentere argumenter, modargumenter og pointer på så overbevisende måde som muligt. Det hele foregår på engelsk og kræver stort ordforråd, fluency og paratviden.
Før jul deltog Køge Gymnasiums debate hold i landsmesterskabet på Virum Gymnasium, hvor en flot semifinaleplads blev endestation for de veltalende elever. Undervejs havde Annika dog imponeret dommerne så meget, at hun blev opfordret til at søge om optagelse på landsholdet, som til sommer skal deltage i verdensmesterskabet i Stuttgart.
Som én af de eneste på Debate-landsholdet har Annika ikke været udvekslingselev i et engelsktalende land. Alligevel var hendes engelskkundskaber og præsentation ved optagelsesprøven så overbevisende, at hun strøg direkte ind på seniorlandsholdet.
Forude venter nu benhård træning, både ugentlig Skype-træning og fælles landsholdssamlinger. Som optakt til VM skal Annika til to internationale turneringer i hhv. Østeuropa og USA.
- På Køge Gymnasium bliver Debate Club et oplagt tilbud til især de elever der vælger skolens nye internationale studieretning, hvor flere undervises og eksamineres udelukkende på engelsk, siger uddannelsesleder Peter Brink.

Publiceret 18 January 2016 10:00