Team Succes vil give unge nydanskere en ejeskabsfølelse til naturen. Foto: Hans Ole Madsen

Team Succes vil give unge nydanskere en ejeskabsfølelse til naturen. Foto: Hans Ole Madsen

Team Succes får 7,9 millioner kroner i støtte

Forening stiftet af fem folkeskoleelever får millioner til naturprojekt

Den frivillige forening Team Succes, der blev stiftet af fem folkeskoleelever fra Vejle, vil etablere et uddannelsesforløb, hvor unge tosprogede lærer at bruge naturen.
”Vores vision er, at unge af anden etnisk herkomst skal bruge naturen som platform for deres fritidsaktiviteter, og at de opnår en ejerskabsfølelse for den danske natur. Vi vil bruge kajakture, vandring, cykling og klatring til at give de unge gode oplevelser i naturen. Samtidig vil de unge, hvor mange kommer fra socialt belastede miljøer, få adgang til nye netværk og vennekredse, ” siger Fouzi Abdelrazik, projektleder i Team Succes.

400 unge skal uddannes

Team Succes har fået 7,9 millioner kroner af Nordea-fonden til at aktivere de unge nydanskere ude i de skove, søer, enge og strande, som mange af dem ikke rigtig har taget til sig.
Som led i projektet skal ca. 400 unge gennemføre et uddannelsesforløb. Hver måned får deltagerne halvanden times undervisning i kommunikation, disciplin, empati, ledelse og samarbejde. Undervisningen skal motivere og modne de unge og give dem brugbare redskaber til deres personlige identitetsdannelse.
Projektet går under navnet Team Green.
jh

Publiceret 18 January 2016 12:45