Et medlemskab af Trekantområdet er ikke et farvel til Sønderjysk samarbejde

Haderslev Kommune har officielt set kun været en del af Trekantområdet siden 1. januar i år, men på trods af dette, har jeg alligevel snakket med flere, som bekymret spørg mig, om Kommunens medlemskab af Trekantområdet, betyder en farvel til vores samarbejde med de andre Sønderjyske Kommuner.
Til dette er mit svar: Nej. For i Haderslev har en vi en god tradition for tæt og bredt samarbejde med de andre Sønderjyske Kommuner, og den tradition skal vi naturligvis fortsætte. Men vi bør samtidig glæde os over de mange nye muligheder, der følger med et medlemskab af Trekantområdet – og for sags skyld alle andre områder, hvor vi samarbejder med andre Kommuner.
For Kommunerne i både Trekantområdet og i Sønderjylland, er ikke de eneste Kommuner vi samarbejder med. Her tænker jeg blandt andet på vores udbytterige samarbejde med de tyske Kommuner i Region Sønderjylland-Schleswig. Så selvom vores rødder stadig er plantet i det sønderjyske, så giver det god mening, at samarbejde med andre Kommuner, der hvor det giver mening, og hvor der er potentiale for vækst og udvikling.
Et medlemskab af Trekantområdet, er derfor ikke et farvel til Sønderjylland, men en mulighed for nyt kommunalt samarbejde, og sådanne muligheder mener jeg at vi bør glæde os over at have.
 

Publiceret 18 January 2016 11:00