Ny bog:

Trines rim og remser

Vojens er ved at blive en rigtig forfatter-by. Seneste skud på stammen er Trine Duch Kliver Pedersen

Af
Peter Rasmussen

Trine Duch Kliver Pedersen er 32 år, mor og fra Jegerup. Til sommer kan hun kalde sig skolelærer, men inden da nåede hun at blive forfatter. Hun har nemlig lige udgivet børnebogen 'Lopperim'.
"Denne bog indeholder en bunke rim, der klippet og klistret sammen med lim," står der på bogens bagside og så er stilen lagt. Og da den fortsætter "Skulle din tunge over ordene snuble, vil børnene helt sikkert juble" er også den humoristiske stil understreget.
"Lysten til at skrive bøger er blevet til efter jeg har fået børn. Jeg har derefter haft mange forskellige ideer i tankerne, men først efter jeg startede på læreruddannelsen og min søn startede i skole, blev det til mere end tanker," fortæller den nyslåede forfatter til Lokalavisen Haderslev. Hun fortsætter:
"Min søn havde i starten svært ved at fange interessen for læsningen, og det gav mig ideen til, at lave en personlig bog til ham. En der var letlæselig og som han kunne forholde sig til. Denne bog er indtil videre kun lavet i det ene eksemplar, men jeg er ved at lave nye illustrationer til den, så den kan blive udgivet. Yderligere har jeg lavet en bog om min datters tid i dagplejen. Denne blev brugt som afskedsgave til dagplejemoren, og vil ikke blive udgivet."

Inspireret af læreren 

"Bogen 'Lopperim', som lige er udgivet, er inspireret af min dansklærer fra seminaret, der dagligt indledte hendes timer med en daglig dosis rim og digte. Det var jeg ret glad for, og tænkte det var oplagt at videreføre den ide" til folkeskolen, især indskolingen, hvor de er glade for en fast struktur. Men også til almindelig hyggelæsning for familien eller i børnehaven. Bogens rim er inspireret af Halfdan Rasmussens ABC, men det har været vigtigt for mig, at lave nogle illustrationer fyldt med friske farver, så det kan fange målgruppen, som især er børnehavebørn og indskolingselever."
Trine Duch Kliver Pedersen har fået blod på forfattertanden og lover at der er mere på vej:
"Ja, der er helt sikkert flere på vej. Jeg har mange ideer liggende, og arbejder p.t på at lave små børnevenlige historier, der på en sjov måde fortæller om Danmark. Disse historier er tænkt til flygtningebørn."
Bogen 'Lopperim' kan købes hos Vojens Boghandel, hos Arnold Buschs boghandel i Haderslev og på Saxo.com, hvor den også findes som E-bog.

Publiceret 18 January 2016 13:15