Forfaldet har været langvarigt, og nu forsvinder Vonsild Mølle snart endeligt fra jordens overflade.

Forfaldet har været langvarigt, og nu forsvinder Vonsild Mølle snart endeligt fra jordens overflade.

Kæmpe øjebæ kan endelig rives ned

Mølle afløses af almene boliger

Den har længe været en gedigen en torn i øjet i såvel overført som bogstaveligste forstand. Vonsild Mølles langvarige forfald har ikke været noget kønt syn at overvære, og derfor har politikerne også i mange år søgt en løsning ved enten istandsættelse eller nedrivning. Det har møllens ejer imidlertid ikke været indstillet på, men da denne gik konkurs i efteråret, blev der åbnet for udvikling i sagen, og på Plan- og Boligudvalgets møde i sidste uge, blev det endeligt besluttet, at boligselskabet Lejerbo får lov at bygge almene boliger på grunden. Og formand for Lejerbo Bent Jacobsen er glad for, at det endelig er lykkedes at få godkendelsen.

“Det er jo et projekt, vi har arbejdet på i snart fire år, men dengang kunne vi ikke få lov til at gå ind i det. Kommunen ville hellere have private til at bygge på grunden, så projektet blev taget af bordet, men vi smed det aldrig væk. Man kunne jo godt have håbet, at vi kunne have købt det tidligere, så man kunne have bevaret møllen som et vartegn. Nu er den kun til at rive ned, så den skal fjerne fra jordens overflade, så vi kan bygge nogle gode familieboliger,” lyder det fra Bent Jacobsen.

Ryder øjebæ af vejen

Når der bygges almene boliger betyder det samtidig, at der kommer en ekstra udgift for kommunen, idet de skal støtte byggeprojektet. Alligevel er der dog stor glæde over, at udsigten i Vonsild ikke længere skal skæmmes af det forfaldne mølletårn.
“Det er en glædens dag. Det har vi kæmpet for længe. Vi havde selvfølgelig helst set, at det havde været et privat projekt, så vi ikke skulle være med til at finansiere det, men det bliver godt, at få ryddet en af de allerstørste øjebæer af vejen. Man kunne godt have drømt om et projekt, hvor møllen stod som vartegn, men det har tiden ligesom forpasset,” konstaterer borgmester Jørn Pedersen (V)
Formand for Lejerbo Kolding Bent Jacobsen regner med at nedrivningen sker i starten af foråret. Han fortæller, at byggeriet formentlig bliver i tre etager og tidligst påbegyndes i begyndelsen af 2017.

Publiceret 19 January 2016 08:00