Tre gange Carlsen – Michael, Kurt og Tonny. Jo, Michael har placeret sig forkert og stillet sig under farmand Tonnys score…

Tre gange Carlsen – Michael, Kurt og Tonny. Jo, Michael har placeret sig forkert og stillet sig under farmand Tonnys score…

Ud af fars skygge og i hans fodspor

Carlsen III vil gerne til tops – men erkender, der er langt derop
Farmand Tonny - Carlsen senior - er blandt andet syv gange dansk mester, Europa-mester for hold og VM-sølvvinder individuelt. Carlsen junior, 25-årige Michael, vil gerne træde ud af sin berømte fars skygge og gå i faderens fodspor mod toppen i carambole, men Michael erkender åbent og ærligt, at der er langt - meget langt - til far Tonnys niveau.
Det blev bevist og tydeligt understreget, da farmand mødte sønnen i elitedivisionsmatchen Grøndal-Randers og knuste sønnen med spil i verdensklasse.
”Den kamp kan jeg ikke bruge til andet end glæde mig over at have set ham spille så blændende. Og nydt hans stød. Når han er i det humør, er han uhyggelig. Så er der ikke mange, der slår ham,” lyder det anerkendende fra Carlsen junior.
Tager det roligt
Michael vil gerne være med blandt de bedste.
”Jo, jeg har da ambitioner, men nu tager vi det roligt. Lad os se, hvad der sker næste sæson. Og så næste sæson… Jo. jeg føler, jeg bliver stadig bedre, men op til fars niveau er der langt. Meget langt…”
Lyder det fra Michael, der prioriterede fodbolden højest i mange år via ungdomsår i Freja og Randers FC, derpå halvandet år som kontraktspiller dog uden førsteholdskampe i Herfølge på foranledning af den tidligere Randers FC-spiller brasilianske Fabinho, og derefter i Hobro, Vorup FB og Langå, inden han lagde fodboldstøvlerne på hylden og i stedet tog billardkøen frem igen.
”En knæskade og derefter også problemer med anklen gør, at det fremover maksimalt kan blive til hyggebold i de lavere serier,” siger Michael, der ikke har problemer med efternavnet og al snakken om ”Tonnys søn.”
”Det var der megen snak om i starten, men nu er der ikke meget af den slags. Vi skal bruge familieforholdet til noget positivt. Han kan jo lære mig mange ting,” siger Michael.
Men gør han så det?
”Det gør han da gerne. Når vi træner sammen. Og når han har tid. Men det er desværre sjældent. Alt for sjældent,” lyder det fra Carlsen junior.
Han kan blive bedre, men det kommer måske til at betyde en del, at han i en periode over omkring 10 år koncentrerede sig om fodbolden.
”Det er altså 10 år, hvor han kunne have spillet billard og i dette tilfælde carambole. Og det er en lang periode, hvor han virkelig havde haft mulighed for at udvikle sig,” siger Tonny Carlsen, der i 1986 blev dansk mester individuelt for første gang.
 
Bliver hos Grøndal
Det er altså snart 30 år siden, nu 50-årige Tonny Carlsen strøg til tops første gang efter at have spillet stort set siden, han kunne kigge op over bordkanten.
Tonny og Michael på samme hold?
Nok ikke indenfor overskuelig fremtid.
Tonny vil fortsat spille for københavnske Grøndal.
”Med Grøndal er det lidt sjovere, når man stadig gerne vil vinde noget og komme ud i Europa. Det kan jeg komme med Grøndal. Ikke med Randers,” siger Tonny Carlsen.
Mens far og søn dystede i Randers, stod familiens ældste billardspiller, bedstefar og far Kurt og så på.
Han har været med siden klubbens stiftelse i 1958 og var i mange år med i bestyrelsen.
Denne dag nød han sønnens spil.
Og havde lidt ondt af sønnesønnen, der fik en lektion.
”Tonny giver ikke noget væk. Når han spiller godt, er han uhyggelig. Men da dejligt at se, at han stadig kan præstere spil i verdensklasse,” sagde Kurt om Tonny, da Carlsen II havde nedsablet Carlsen III.
Dansk mester i 1972
For lige at gøre Carlsen-historien færdig skal det selvfølgelig med, at farfar/far Kurt, der har været medlem siden klubbens stiftelse i 1958, er dansk mester - i keglebillard for hold i 1972…
Han har været formand i klubben af flere omgange og er for sin store indsats  udnævnt til æresmedlem af klubben. Desuden blev han i 1998 kåret som ”Årets Idrætsleder i Randers ”.
Jo, Carlsen I, II og III har sat deres præg på RBK af 1958…

Publiceret 19 January 2016 12:00