Fra hjemmehjælpens dagbog (9)

Falske tænder hører teatralsk lagkagekomik og nytårsløjer til, men faktisk kan de også gøre nytte i hjemmehjælpen :).
En hjemmehjælper kommer i et hjem, hvor en yngre mand med væsentlige funktionsnedsættelser bor. Han er meget humørsvingende - glad og tilfreds i flere uger og lige så længe er han opgivende og trist.
Nu oplever han en tristhedsperiode. Intet kan få ham til at tænke positivt.
En eftermiddag finder hjemmehjælperen i sin taske helt tilfældigt nogle falske tænder - vinde og skæve teatertænder - og så tager pokker ved hende.
Hun tager tænderne i munden, går ind i huset og med fingeren for munden får hun betydet mandens hustru, at hun skal være stille. Hulkende af grin skynder hustruen sig at gå.
... og den triste mand: Han flækker af grin og er ikke til at stoppe igen. I en brøkdel af et sekund bliver tristhed afløst af velvære og munterhed.
Det er et sjovt besøg!
Hustruen spørger, hvor sådanne tænder kan erhverves, og det spørgsmål er ikke stillet for sjov. Da hjemmehjælperen fjorten dage senere igen kommer på besøg, sidder de to i huset og ser komplet åndssvage ud med falske tænder i munden - og så er det hjemmehjælperen, der er ved at tisse i bukserne af grin.
Den førhen af og til-triste mand tager siden ofte sine falske tænder i munden for at drille hjemmehjælperne - især de nye.
Det giver ham energi til flere dage uden tristhed.
... og så skyldes det bare en hjemmehjælpers tossede idé.

Publiceret 19 January 2016 14:00