Kim Meier står bag arrangementet i Bøgeskovhallen, hvor der bliver plads til 400 gamere. Foto: Lars Saugbjerg

Kim Meier står bag arrangementet i Bøgeskovhallen, hvor der bliver plads til 400 gamere. Foto: Lars Saugbjerg

Gaming:

400 computerspillere mødes i Bøgeskovhallen

Der er linet op til et stort LAN-party i hallen den 5., 6. og 7. februar. 400 computerspillere skal dyste om præmier

Af
Lars Saugbjerg

Så skal der games! Bøgeskovhallen bliver den første weekend i februar lavet til et paradis for alle, der er vilde med at spille på computer.
“Vores LAN-Party er et kæmpe setup,” lyder det fra 39-årige Kim Meier, der er tovholder på arrangementet.
Kim Meier fra Fredericia har tidligere arbejdet som studerende i Bøgeskovklubben, og er i fuld gang med at rejse penge til etableringen af et ungemiljø i Bøgeskovhallen. Det koster penge, og her kommer computer-arrangementet ind i billedet.
“Jeg håber, at vi får et overskud på cirka 20.000 kroner,” siger Kim Meier, der sammen med halinspektør Jim Bæk Pedersen står bag LAN-Partyet.
Ungemiljøet i Bøgeskovhallen består foreløbig af nogle istandsatte mødelokaler, hvor der blandt andet er mulighed for at spille billard, dart og bordtennis. På 1. sal skal der indrettes en hyggelig lounge med fjernsyn og computere. Og på bagvæggen af scenen i selve hallen skal der opbygges en stor klatrevæg.

Præmiere for 50.000 kroner

Den 5., 6. og 7. februar skal Bøgeskovhallen fyldes med computerspillere. Der bliver plads til 400, og der kan vindes sponsorpræmier for adskillige tusinde kroner.
Arrangementet er sponsoreret af SteelSeries, der ifølge Kim Meier har lagt godt 150.000 kroner.
“SteelSeries er et dansk firma, som er kæmpestort inden for gaming og computerudstyr. Firmaet, der er sponsor for nogle af de allerbedste spillere, har hjulpet med at få vores LAN-party op at stå. De leverer blandt andet præmierne. Der er præmier for 50.000 kroner,” fortæller Kim Meier.
TreFor sørger for at LAN-partyet får et stort 'hul igennem', og elektrikere står naturligvis standby 24 timer i døgnet, så netværket spiller.
“Der skal bruges mange kilometer ledning. Vi skal have cirka 20 eltavler i hallen, 400 stikdåser - og bruger vel omkring 100 ruller gaffatape på at fæstne kabler,” smiler Kim Meier.

Sørger for mad

Kim Meier har sikret sig lokal deltagelse ved at forære 100 billetter til klubber og ungemiljøer i Fredericia. Godt halvdelen af de 400 pladser er væk.
“Der er stor interesse. Der kommer hold fra hele landet, også København. Man behøver ikke at være en del af en klub for at deltage - og i øvrigt kommer der også voksne.”
Under hele arrangementet vil der være opsyn med deltagerne.
Der kommer formentlig til at lugte godt i hallen efter et par dage. Varme computere og svedige håndflader. De færreste deltagere får søvn, og kosten er uvarieret.
“De har jo chips, chokolade og energidrik med i lange baner. Men vi sørger altså også for noget ordentlig mad. Hallens cafeteria holder åbent 24 timer i døgnet, og vi er klar med rundstykker, madder og varm middagsmad - sikkert lasagne - til alle deltagere,” siger Kim Meier, der med et smil tilføjer, at to-tre dage på energidrik og computerspil ganske givet er usundt.
“Men det er jo højst et par gange om året. Og tænk også på, at comperspil indeholder rigtig mange aspekter. Det er den måde, mange unge er sammen på i dag. Det ER socialt - med grin, konkurrence, spænding, ærgrelser og glæde.”
Finalen bliver afviklet på scenen i Bøgeskovhallen, hvor der naturligvis også bliver opsat storskærme.
“Vi får besøg af nogle fantastisk hold. Jeg er sikker på, at flere vil deltage blot for at opleve deres 'idoler' spille. Efterfølgende kan de jo så fortælle, at de faktisk har spillet mod dem...”.

Disse spil er på programmet:
Counter Strike
League of Legends
Hearthstone
StarCraft II
Minecraft for de yngste deltagere
FIFA på Playstation

Billetter koster 400 kroner, incl. alle måltider. Salg via fredericia.fitdeal.dk/aktivitet/a-3385

Publiceret 19 January 2016 06:00