Nikolaj Hagelskjær og cheftræner Jonas Dal.

Nikolaj Hagelskjær og cheftræner Jonas Dal.

Klubskifte:

Forsvarsprofil fra 1. division til EfB

Foruden en 1-0 sejr over AGF i en træningskamp fredag, så forsødede EfB også fansenes tilværelse med en nyhed.

EfB har således indgået en treårig aftale med forsvarsspilleren Nikolaj Hagelskjær, der er købt fri af FC Fredericia et halvt år før udløbet af hans kontrakt. Nikolaj Hagelskjær, 25 år, har siden 2012 spillet i Fredericia, hvor han - ifølge den officielle pressemeddelelse fra EfB - har udviklet sig til en profil på højre back-pladsen, hvorfra han foruden de defensive pligter hyppigt bidrager til spillet frem af banen. Hans alsidighed og gode spark med begge ben gør ham i stand til at dække flere pladser i den bageste kæde, hedder det i meddelelsen.

"Jeg kommer til en superligaklub med store ambitioner og fantastiske faciliteter, og jeg betragter det ikke bare som et trin, men to trin op i karrieren, og jeg glæder mig meget. Nu skal jeg lige vænne med til medspillere, trænere og det højere tempo, og så gælder det om at etablere sig i truppen og forhåbentlig komme i start-11'eren på et tidspunkt. Der er naturligvis konkurrence på alle pladser i en superligaklub, og jeg ser frem til at blive presset til det yderste, så jeg kan udvikle mig som fodboldspiller," siger Nikolaj Hagelskjær.

Den nye EfB-spiller er fra Jelling, men har fået næsten hele sin fodboldopdragelse i Vejle Boldklub, hvorfra han i 2011 blev udlejet til den islandske klub Stjarnan, hvor han udviklede sig på især det menneskelige plan. Året efter skiftede han til lokalrivalerne i Fredericia og passerede i fjor 100 kampe for klubben.

EfB's chftræner, Jonas Dal, ser frem til at kunne gøre brug af Nikolaj Hagelskjærs kvaliteter allerede nu, så det ikke er nødvendigt at forcere Ryan Johnson Laursens comeback efter den skade, der spolerede en stor del af efteråret for ham. Jonas Dal kender den nye EfB-spiller fra flere sæsoner i 1. division, og EfB har ligeledes fulgt ham i en længere periode.

"Vi er ret overbeviste om, at Nikolaj Hagelskjær kan tage det næste skridt op i Alka Superliga efter et stort antal kampe i 1. division. Han er en offensivt tænkende back, der også er blevet stærk i en mod en-duellerne i defensiven, og han kan med sin højde både forsvare og angribe med hovedet. Nikolaj har et godt ryk og kan deltage i gennembrudsspillet med skarpe indlæg eller afslutninger. Og så er han en god fyr og en god type at få ind i truppen," siger Jonas Dal.

Nikolaj Hagelskjær og kæresten Mille blev for tre måneder siden forældre til sønnen Albert og bor i en lejlighed i Vejle. Han havde første arbejdsdag i EfB mandag.

Publiceret 19 January 2016 07:00