Leder:

Nysgerrig eller næsvis?

Måske var der alligevel noget om snakken. Den tanke er nok gået igennem hovedet på mange, da Sydøstjyllands Politi i sidste uge kunne fortælle, at flere personer med tilknytning til Vejle Havn, herunder to tidligere borgmestre og den tidligere formand for havnen, havde fået deres hjem ransaget af politiet i forbindelse med sagen, som har rullet siden midten af 2015.
Flere af de involverede i sagen har ellers lige fra begyndelsen gjort deres til at nedtone, hvor alvorlig sagen er. En sag som for længst har spredt sig til aviser uden for Vejle, og som har fået avisen Information til at tale om “græske tilstande i Vejle.”
Den slags er ikke rart hverken for de involverede eller for kommunens ansigt udadtil - borgmester Arne Sigtenbjerggaard.
Da han på scenen under nytårskuren for erhvervslivet i Vejle blev spurgt om netop de græske tilstande, gled han af på det. Og da han her i avisen for nogle uger siden gjorde status over året, der er gået, sagde han om sagen: “Når nogen med en konspiratorisk tankegang sætter dagsordenen, er det enormt belastende” og “...nogle bruger sagen til at profilere sig selv...”
Med sidste uges ransagninger må det dog være tydeliget for enhver, at når vi journalister skriver om denne sag og stiller kritiske spørgsmål til de involverede, så er det ikke fordi, at vi har hovederne fulde af konspirationstanker eller er interesserede i at profilere os selv. Så er det fordi, at der er noget at komme efter, og som journalister er det en af vores opgaver at gøre opmærksom på uretfærdigheder, der ikke bare økonomisk påvirker en hele kommune, men en hel by og dens indbyggeres image. Det vil vi her på avisen fortsætte med.
Tilbage i november blev det med stemmerne 15 mod 14 besluttet ikke at trække tæppet væk under havne-bestyrelsen.
Nu, hvor et bestyrelsesmedlem bliver undersøgt af politiet, er spørgsmålet, om ikke det var på tide igen at lade byrådet stemme om, hvorvidt der stadig er tillid til, at bestyrelsesmedlemmerne kan varetage deres opgave tilfredsstillende.
Jeg ved godt, hvad jeg ville stemme.

Med venlig hilsen
Jacob Hove
Lokalredaktør
Lokalavisen Vejle
jacob.hove@lokalavisen.dk

Publiceret 19 January 2016 07:00