Der var stort fremmøde til ProVardes nytårskur på Hotel Arnbjerg.

Der var stort fremmøde til ProVardes nytårskur på Hotel Arnbjerg.

Nytårskur:

Det går jo egentligt meget godt i Varde

Erhvervslivets nytårskur for hele kommunen gav stort fremmøde

Af
Kim Schou

590 medlemmer, en ny stor luftballon, kæmpe Xterra Vestkysten på bedding og to prisvindere i år. Jo der er en grund til, at årets nytårskur i Varde blev kaldt rekordernes nytårskur.

“Vi har i ProVarde haft mere end 2500 deltagere til diverse arrangementer og haft 25% flere virksomhedsbesøg,” fortalte formanden for ProVarde, Finn Christensen.
I sin tale kom han også ind på de flotte placeringer til Henne og Blåvand, som begge kom i top 5 i Danmark med hensyn til gæstetilfredshed.

Finn Christensen kom også ind på en eventuel fusion med Esbjerg.

“Vi har kontorer, dygtige medarbejdere, medlemstilgang, mange arrangementer osv. Det beholder vi alt sammen og får endnu mere oveni - bl. a. en fælles projekt- og udviklingsorganisation,” fortalte Finn Christensen.

Trivsel

Under sin tale kom Erik Buhl ind på erhvervslivets trivsel, som altid har betydet meget for hele Byrådet.

“Jeg har selv været på 56 officielle virksomhedsbesøg i 2015. Derudover afholder vi en række morgenkaffemøder i samarbejde med Dansk Industri og Dansk Byggeri. Det sikrer en direkte dialog med det lokale erhvervsliv,” fortalte han.

Samtidig opfordrede han de tilstedeværende virksomhedsejere til at tænke over muligheden for at ansætte en lærling.

“En del af forudsætning for vækst er, at vi har unge mennesker, der er klar til at tage over, når de knap så unge takker af på arbejdsmarkedet. Derfor er det et problem, at et stigende antal elever på erhvervsskolerne er nødt til at komme i skolepraktik fremfor virksomhedspraktik. Tallet er næsten fire gange så højt nu som i 2008,” påpegede borgmesteren.

“Det skal vi hjælpe hinanden med at forbedre, for det er lige så meget os som de unge, der bliver ramt, hvis de ikke er klar til at fungere på arbejdspladserne, når de er færdige med at gå i skole,” tilføjede han.

Sammenlægning

En fusion som den der lægges op til med Esbjerg giver også debat. Her prøvede borgmesteren at berolige medlemmerne.

“Sammenlægningen indenfor erhverv og turisme skal sikre national gennemslagskraft. Men det er vigtigt at understrege, at vi vil det her for jeres skyld. Det er en medlemsorganisation, og I bestemmer, om vi skal gå ind i den her sammenlægning eller ej. Hvis ikke det giver mening for jer, så gør vi det ikke,” sagde Erik Buhl.

Publiceret 19 January 2016 10:00