Parkeringspladser i Vestergade

Der er for nylig indført en forsøgsordning i Vestergade, hvor der er etableret afmærkede parkeringspladser, her kan parkeres i 15 minutter ialt 4 pladser til hver to biler. Parkeringspladserne er i begge vognbaner og er afmærket 1/2 m ind på fortovet.
Jeg bor i Vestergade og har betragtet dette arrangement med undren, til glæde for hvem er pladserne etableret, det har da heller ikke været helt billigt?
Det skaber rigtig mange farlige situationer, cyklister tør ikke køre uden om de parkerede biler, fordi de risikerer at blive påkørt af bilister, der kører uden om de parkerede biler, derfor kører mange cyklister op på fortovet, hvor de er til fare for fodgængere. Mindre børn får dækket deres udsyn og overblik fra parkerede biler, når børnene skal passere Vestergade.
Der er ofte trafikkaos i Vestergade, hvor trafikken blokeres af busser og store lastbiler, der både skal passere og holde og læsse varer af. Ofte kører bilerne helt op på fortovet for at give plads for hinanden, og der kan komme gang i trafikken, der ofte er blokeret i begge retninger i hele gadens længde, og det skyldes altså de få parkeringspladser. Det giver også en del forurening fra bilerne, der holder i tomgang i kø i mange minutter.
Jeg forstår det simpelthen ikke. Der er da masser af parkeringspladser i nærområdet også helt nye ved den gamle handelsskole og bag Kvickly, jeg kunne forstå det, hvis der var oprettet en enkelt parkeringsplads for handikappede. 
Jeg undres over, hvem, der har fået denne forunderlige idè - der heldigvis kun er "på prøve".
Jeg håber ikke, at beredskabet, hverken brand- eller ambulancer kører med hastende opgaver til, eller gennem Vestergade, så må man vente længe på hjælp, hvis gaden som det ofte sker er spærret totalt af biler i begge retninger.
Drop dette eksperiment så hurtigt som muligt.

Publiceret 19 January 2016 07:00