Statsminister Lars Løkke Rasmussen gæstede nytårskuren med paroler om mere frihed og selvstændighed til kommunerne fremover.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen gæstede nytårskuren med paroler om mere frihed og selvstændighed til kommunerne fremover.

SE BILLEDERNE:

Ta’ med til erhvervslivets nytårskur

1.200 personer satte hinanden stævne til nytårskur i Esbjerg. Lokalavisen tog også med, og her er lidt af det, som vi kom observerede undervejs.

Af
Rune Weitling

Nogle er svedige, andre er slappe. Der er også de tørre, de kolde og de virkelig faste håndtryk. Nogle benytter klappet på skulderen, mens andre sågar er på kram. Det bliver nu hurtigt akavet, når modtageren ikke er afstemt med den form for hilsen.

De fleste er af det mandlige køn og trukket i et jakkesæt i blå, grå eller sorte nuancer med et tilhørende skævt smil og lidt rygklapperi, hvis det er dét, der skal til.
Slipset har de fleste efterladt på divaneseren derhjemme, og nogle er sågar blot kommet ud af døren i en pæn trøje, for så højtideligt behøver det heller ikke være, når der skal sludres om løst, fast og alt det midt imellem.

Luften er tung, men stemningen god, når over 1.200 mennesker med nyligt påsprøjtet parfume sætter hinanden stævne i en foyer i det indre Esbjerg. Læg hertil minifrikadeller, laks og kyllingelår garneret med både rød- og hvidvin, fadbamser og lidt vand med bobler i, og du har sådan cirka duften til Erhvervslivets store årlige nytårskur.

Fra talerstolen udråber John Lesbo - aftenens vært qua sit formandskab for Esbjerg Erhvervsudvikling - Ib Laursen ApS fra Ribe som årets modtager af erhvervsprisen, og salen kvitterer med bifald, efter at direktør Peter Laursen har konstateret, at “det er medarbejdernes fortjeneste”, “rart at man denne gang har set mod Ribe” og “at prisen nok også er et resultat af, at virksomheden år efter år leverer regnskaber, der skuffer til den gode side.”

Peter Laursen fra Ib Laursen ApS modtog årets erhvervspris.

Peter Laursen fra Ib Laursen ApS modtog årets erhvervspris.

Lille Lars dukkede op

Rundt går vi efterfølgende og skåler og siger godt nytår og - på nydansk - 'mingler' med hinanden.
Direktørerne for det hele, dem længere nede i gelederne, en kunstner og en kurator, fagforeningsmanden, fabrikanten og fysioterapeuten. For nogle det første gang, for andre er det 21. gang.

Politikeren, der før var Regionsrådformand, så forsvarsminister og nu på orlov er her også, og lige pludselig står lille Lars fra Græsted også iblandt det esbjergensiske godtfolk.

Statsministeren er egentlig på vej til nytårskur i Sønderjysk Landboforening i Agerskov, men John Lesbo har trukket i nogle tråde, og derfor fortæller Lars nu fra talerstolen, at regeringen i fremtiden ønsker “at give kommunerne mere frihed og selvbestemmelsesret.”

Efter Løkkes indtog er stemningen stadig god, for sådan lidt 'stjernestøv' til en nytårskur er slet ikke dumt.
Klokken nærmer sig dog 18.30, og så ringer det ud for de fleste af os, mens de hårdføre fortsætter i byen for at 'netværke' videre.

Det er i hvert fald det, de siger...

1.200 personer havde torsdag sat hinanden stævne til lidt uformel hygge.

1.200 personer havde torsdag sat hinanden stævne til lidt uformel hygge.

Publiceret 19 January 2016 11:00