Vildt fund:

310 kilo kokain er beslaglagt i Esbjerg

Danmarkshistoriens største beslaglæggelse af kokain skete i sommer i Esbjerg

Af
Louise Ritter

Danmarkshistoriens hidtil største beslaglæggelse af kokain er sket i Esbjerg. Den 14. juli sidste år blev 310 kilo kokain fundet i en container hos en virksomhed i Esbjerg. 
Politiets specialgruppe, Task Force Vest, har siden styret en stor hemmeligholdt international efterforskning. Den er gennemført i samarbejde med Rigspolitiets rejsehold og internationale samarbejdspartnere i Holland og Belgien. Den har foreløbig ført til seks fængslinger af mistænkte gerningsmænd fra Holland og Belgien, hvor der også er gennemført et stort antal ransagninger i sagen. Dansk politi vil begære de fængslede personer udleveret til strafforfølgelse i Danmark - foreløbig er en person udleveret.
Den beslaglagte kokain havde en usædvanlig høj renhed, hvilket betyder, at de 310 kilo kokain ville kunne sælges og blandes op til cirka 1.200 kilo kokain til en salgsværdi på 800-900 millioner kroner.    
Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at efterforskningen fortsætter og at flere anholdelser ikke kan udelukkes. Det oplyses endvidere, at Esbjerg-virksomheden hvor det store fund kokain blev gjort, intet har med sagen at gøre.

Publiceret 19 January 2016 10:00