400.000 kroner til nye integrations-ideer

Byrådet i Kolding Kommune har besluttet at oprette en pulje på 400.000 kroner til gode integrationsideer, fortæller kommunen i dag i en pressemeddelelse.
"Puljen er oprettet som en konsekvens af det stigende antal flygtninge, der kommer til kommunen," fortæller Bethina Danielsen, aktivitets og integrationschef ved Kolding Kommune.
I 2016 er det planen, at Kolding Kommune skal modtage 267 flygtninge. Pengene i puljen skal så bidrage til at fremme integrationen. Det er derfor meningen, at foreninger, institutioner og virksomheder kan søge økonomisk tilskud fra puljen til projekter, som kan skabe nye ideer på området og øge muligheden for vellykket integration.
"Vi tror på, at der er en masse gode ideer derude, så det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad pengene kan bruges til. Vi tror og håber på, at puljen kan være med til at skabe en masse nye ideer, som på sigt vil bidrage til at forbedre integrationsindsatsen, fortæller Bethina Danielsen.
Det er Arbejdsmarkedsudvalget, som har ansvaret for integrationsindsatsen, der godkender ansøgningerne til puljen. Første gang, det sker, er på udvalgets møde i marts måned 2016.
Information og ansøgning til puljen kan ske ved henvendelse til flygtningekoordinator Birte Muhs på e-mail bimu@kolding.dk eller på telefon 5151 1437.

Publiceret 21 January 2016 12:00