Årets Fuldkornsdag skal minde danskerne om, at de skal huske deres 75 gram fuldkorn om dagen. Foto: Mostphotos

Årets Fuldkornsdag skal minde danskerne om, at de skal huske deres 75 gram fuldkorn om dagen. Foto: Mostphotos

Bagerier sætter fokus på fuldkorn

Af
Af Jacob Hove

På fredag vil der dufte af nybagt fuldkornsbrød i Vejle og Hedensted. Her løber den landsdækkende kampagne Årets fuldkornsdag nemlig af stablen og flere bagere, butikker og virksomheder deltager i dagen. Dagen er organiseret af Fuldkornspartnerskabet, som siden januar 2009 har arbejdet for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.
P. A. Andersen & Sønner i Vejle er et af de bagerier, der markerer dagen.
“Vi vil gerne bakke op om dette initiativ, som kan være med til at give danskerne bedre spisevaner,” siger bagermester Kristian Andersen, der fortæller, at man i bageriet tydeligt kan mærke, at kunderne i stigende grad efterspørger sundere brød med mindre sukker og flere kerner.
Udover P. A. Andersen deltager blandt andre Bagergården i Tørring, Brejning Bageri, Ødsted Bageri, Byens Bager i Hedensted, Nytorv's Bageri ApS i Give, Syddansk Erhvervsskole, Emmerys, Dansk Supermarked og Coop Danmark.

Publiceret 21 January 2016 15:00