Lige nu prøves der for fuld udblæsning på Randers Egnsteater, hvor vintercabaretten

Lige nu prøves der for fuld udblæsning på Randers Egnsteater, hvor vintercabaretten "Cowgirls" snart har premiere. Fra højre er det Anna Ur Konoy, Lone Rødbroe og Olivia Franciska Borgels - de skal skildre på den mest humoristiske måde, hvordan tre vidt forskellige kvinder kan mødes i skøn forening og forståelse

Stærke kvindebånd på scenen

Yiii haaa - sådan kan man starte artiklen, der skal omtale den næste forestilling på Randers Egnsteater - nemlig vintercabaretten "Cowgirls". Torsdag 28. januar er der premiere på Randers EgnsTeater og derefter skal den på turne til forsamlingshuse ude omkring Randers
"Cowgirls" er savsmuld på gulvet og countrymusik  på anlægget. Det er blue jeans, frynser og high-heel boots. Og så er det historien om tre kvinder, der tager sagen i egen hånd - kvinder på kant med kærligheden, karrieren og en kriminel løbebane. Set-uppet er en frisørsalon i Udkantsdanmark -   Ølstrup i Vestjylland. Indehaver af salonen, Linda, har Dolly i jobtræning på 12. år og de to er hinandens modsætninger.
"De slås med sig selv og de slå for at hjælpe hinanden. Det er en kunstnerisk krimimusical, kalder vi det".
Ordene kommer fra instruktør Ina-Miriam Rosenbaum, der for andet år i træk instruere vintercabaret på Randers Egnsteater. Din Avis er taget til prøverne i salen, der mest af alt lige nu minder om ground zero. Lige nu øves der linedance, og der øves replikker. Der øves ord og musikken kobles på, så alt er klart til 28. januar, hvor satsningen har premiere. I år er det det prisvindende makkerpar Vase & Fuglsang, der har skrevet den sjove og underfundige tekst til de tre kvinder Lone Rødbroe, Anna Ur Konoy og debutanten Olivia Franciska Borgels.
Teksten fortæller kærligt om Udkantsdanmarks møde med det københavnske. Et møde, der kan så meget og et møde, der fortæller, at der måske i virkeligheden ikke er så stor forskel på de kvinder, der bor her i Danmark, hvad enten de er fra Vestjylland eller København.
 
Sympati
"Parret i frisørsalonen får besøg af Emma Louise - som kaldes Emma Lou - hun er flygtet fra sin rockerkæreste på Amager", fortæller instruktøren.
"Der opstår en lille trio af disse kvinder. En fælles kærlighed som de finder i countrymusikken og de finder hinanden. Tænkt jeg anede faktisk ikke at countrymusikken kunne det, den her kan", siger Ina-Miriam Rosenbaum.
Hun har altid set musikken som værende yderst banal og hverdagsagtig, men den kan rent faktisk bygge bro mellem mennesker og skabe sammenhold - noget cabaretten fortæller om fra start til slut.
"Der er så meget bid i forestillingen samtidig med, at der er tæsk i luften - men den er ikke så lidt rørende", lover hun.
De tre kvindelige skuespillere lover også, at der er bid. Det er ikke kun en komediemusical, der skal underholde.
"Den er også en slags kærlighedserklæring til de små bysamfund, der findes ude omkring i landet. Og derfor går den også godt i tråd med, at vi skal ud i de små forsamlingshuse for at spille for de folk, der bor derude", siger Lone Rødbroe, der spiller Dolly.
De tre kvinder har hver især problemer at slås med i det daglige. Dolly der aldrig nåede at få børn, Linda der har svigtet sin datter og prøver at holde facaden og derfor er hård i filten og endelige EmmaLou fra Amager der er flygtet fra kæresten selvom hun er gravid. De tre kvinder finder fælles forståelse for hinanden og står sammen i kampen mod de andre - en trio der danner makkerskab og forretningsfællesskab der kan modstå selv de tungeste bomber.
"De bliver blodsøstre og forretningspartnere. Så selvom de hver især til at begynde med syntes, at hinanden var dybt åndssvage, så står de til sidst sammen som kvinder", fortæller Ina-Miriam Rosenbaum.
 
Snart udsolgt
De tre skuespillere får musikalsk hjælp af en af landets førende steelguitarister Ole Albrechtsen, der også har stået for korarrangementerne samt Jacob Vendt. Så har man et blødende hjerte for trestemmig country, gulvbas og steelguitar, så er denne kulsorte komedie fra udkants-Danmark et besøg værd.
Cabaretten spiller 19 gange om Randers Egnsteater hvorefter den skal på turné rundt omkring i forsamlingshusene i omegnen af Randers.
90 procent af billetterne er allerede solgt i forsalg, så man skal være hurtig hvis man vil nå at se denne kulsorte krimikomedie tilsat countrymusik og linedance.

Publiceret 21 January 2016 13:30