Unge pårørende til psykisk syge får nu en håndsrækning

Den 1. februar tager Kolding Kommune startskuddet til et forsøgsprojekt, der skal udvide tilbuddet om samtalegrupper til børn og unge med psykisk syge forældre til de 13 - 23-årige, beretter Dansk Folkeparti, Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

"Jeg er rigtig glad for, at have mødt opbakning til mit forslag, som jeg håber også vil blive taget godt imod af de unge i målgruppen. Det kan have en enorm stor betydning for mange unge pårørende, at de får noget viden om og nogle redskaber til at håndtere deres egen situation, når deres mor eller far har en psykisk sygdom," siger medlem af Social- og sundhedsudvalget, Kristina Jørgensen og fortsætter:
"Mange børn til psykisk syge forældre bliver ufrivilligt tvunget til at være den voksne og sætte deres egne behov i baggrunden. Det er hverken godt for et barn på 10 eller for en ung, der er blevet myndig. Jeg tror og håber, at projektet vil blive taget rigtig godt imod og møde opbakning fra unge, som kunne have lyst til at prøve det af".
Tilbuddet vil blive afholdt i Børnefamiliehuset på Dyrehavevej, som allerede har et lignende gruppetilbud til børn i alderen 6 – 12 år. Samtalegrupperne vil bestå af 6 – 8 unge, der er sat sammen efter alder og modenhed.
En målrettet rekrutteringsindsats skal sikre, at så mange unge som muligt får kendskab til det nye tilbud foreslået af Dansk Folkeparti i sidste års budgetforhandling, ligesom en evaluering af forsøgsprojektet i slutningen af 2016 skal vurdere, om tilbuddet skal fast implementeres.

Publiceret 21 January 2016 14:00