Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF

Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF

DEBAT:

SF siger ja til basar i Kolding

Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF,
Sindalvej 4
6000 Kolding

I SF læser vi med glæde, at der er planer om at lave basar hos den tidligere Kolding-virksomhed Metro. Vi har nemlig tidligere foreslået en basar i Kolding og set i lyset af de mange flygtninge, der skal sluses ud på arbejdsmarkedet, kan vi kun bifalde, at det nu kommer på skinner.

Nydanskere er nemlig mere tilbøjelige til at starte egen virksomhed end danskere. Ifølge Danmarks statistik har 6,6% af dansk oprindelse egen virksomhed, mens det gælder for 10,4% af nydanskerne. Ret mange går altså med en iværksætter i maven og den viden skal vi udnytte som én mulig vej til selvforsørgelse.

Men skal planen lykkes, må der følge rådgivning med. Det har man gjort meget målrettet i Vejle – der skal være en forretningsplan, kendskab til lovgivningen – og så kan det ikke nytte noget, at alle åbner samme butik. Måske skal nogle rådgives fra at åbne endnu et pizzaria og til at blive frisør eller reparere mobiltelefoner.

Business Kolding har en iværksætterindsats. Jeg håber, den vil have de nye mulige basar virksomhedsejere in mente, når tiden kommer. En basar vil skabe liv og beskæftigelse, og det bør vi i kommunen understøtte på bedste vis.

Publiceret 21 January 2016 16:00