Debat:

Hurra for retssikkerheden

Lasse Egelund
Kommunalbestyrelsemedlem
Enhedslisten

Endeligt kommer der nu gang i politiundersøgelserne af forholdene i Vejle Havns bestyrelse.
Hurra for det og for retssikkerheden i Danmark.
Jeg er utroligt glad for, at politiet nu har valgt at reagere på de katastrofale forhold i havnebestyrelsen.
Jeg håber, at alle i den nuværende og den gamle bestyrelse bliver undersøgt til bunds, herunder borgmester Arne Sigtenberggaard, som efter min vurdering, har haft en central rolle i det voldsomme misbrug af offentlige midler.
Hans forhold undersøges forhåbentligt særligt nøje, især da han sad hånd i hånd med en kommunaldirektør og en jurist til bestyrelsesmøderne, og derved, burde have gennemskuet uregelmæssighederne i bestyrelsens arbejde.
Jeg har den opfattelse, at politiets efterforskning af forholdene i havnebestyrelsen indebærer, at vi nu er i en helt ekstraordinær situation, der må medføre, at byrådet skal indkaldes til et ekstraordinært byrådsmøde senest på fredag. Her forventer jeg, at viceborgmesteren kommer med en fyldestgørende redegørelse for hele forløbet og de forventede konsekvenser for havnebestyrelsen af politiets opklaringsarbejde.
Dette byrådsmøde kan kommunaldirektør og borgmester ikke deltage i, da jeg forventer, at de må erklæres inhabile sammen med de øvrige involverede.
Jeg har selv gennem flere byrådsmøder rejst beslutningsforslag og spørgsmål om at få undersøgt denne sag til bunds af en ekstern enhed.
Hver gang blev jeg med et meget stort flertal stemt ned, men at det så blev politiet, der slår til, kan jeg kun være meget tilfreds med. Så kære R, O, V, S, nu kan I da spare lidt, når det nu er staten, der skal rydde op efter jer.
Men sagen er slet ikke slut endnu. Politiet kører straffesagen, Enhedslisten kører sagen videre på nationalt plan. Der vil blive stillet spørgsmål i Folketinget til transportministeren fra Henning Hyllested.
Der er i dag (fredag 15/01/16, red.) søgt om udvidet aktindsigt ved politiet. Politiet er desuden blevet opfordret til at kontakte valgbarhedsnævnet for at afklare, om der er personer der skal smides ud af byrådssalen. Jeg forventer, det kræver en dom, men jeg håber da, at de sigtede selv tager konsekvensen og træder ud senest til næste byrådsmøde. Deres troværdighed hos egne partikolleger må nu ligge på et meget lille sted.

Publiceret 21 January 2016 14:30