Nedtur:

Nummerpladetyverier fortsætter trods ny lov

Masser af nummerplader stjæles fortsat i Esbjerg trods ny lov

Af
Louise Ritter

Hver dag sit tyveri. Sidste uge bød i gennemsnit på mindst et nummerpladetyveri i Esbjerg om dagen. Det er stort set på højde med antallet før, at det ved lov midt i november blev pålagt alle bilejere at få fastmonteret deres nummerplader for at undgå netop tyveri.

I København meddelte Færdselspolitiet i sidste uge, at det var nu var slut med venlige, men bestemte henstillinger til bilisterne om at få deres plader spændt fast. Fra nu af udløser det en bøde, hvis pladerne ikke sidder som de skal.
Den knap kan Syd- og Sønderjyllands Politi ikke skrue på - her har man nemlig allerede fra lovens ikrafttræden den 15. november tyet til bødeblokken.

“Vi startede allerede med at notere bilisterne, altså udskrive bøder, i forbindelse med de første spritkontroller i november måned,” fortæller Knud Reinholdt, leder af Færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han oplyser, at 15-20 bilister i den forbindelse forlod stedet med en bøde for ikke at have fastmonteret nummerpladerne i overensstemmelse med den nye lov. Han kan til gengæld ikke oplyse, hvor mange bøder politiet i Syd- og Sønderjylland siden har uddelt for den forseelse, men han bekræfter, at bødeudskrivning fortsat er kutymen her i landsdelen.

Skruer er ingen garanti

Knud Reinholdt minder om, at loven kun gælder for person- og varebiler. Ejere af hverken lastbiler, campingvogne eller trailere er altså forpligtet til at fastmontere deres nummerplader.

“Men det vil da være en rigtig god idé at gøre det,” lyder det gode råd fra Knud Reinholdt, der i øvrigt udemærket er klar over, at fastmonterede nummerplader ikke er lig med nogen garanti for, at de ikke bliver stjålet.

“De kan jo godt fjernes, men det kræver, at man har værktøj ved hånden til at gøre det,” siger Knud Reinholdt, der opfordrer alle, der endnu ikke har fået skruer i pladerne til at besøge Skats hjemmeside, hvor man kan se, hvordan det skal gøres.

Publiceret 21 January 2016 11:15