Bjarne Jørgensen kigger ud på det nye byggeri, der bliver bygget uden at forstyrre udsigten fra de øvrige bygninger Foto: Kim Schou

Bjarne Jørgensen kigger ud på det nye byggeri, der bliver bygget uden at forstyrre udsigten fra de øvrige bygninger Foto: Kim Schou

Nybyggeri:

Gymnasiet påbegynder halbyggeri

Efter tre års forberedelse er Varde Gymnasium nu gået i gang med at bygge en idrætshal

Af
Kim Schou

Straks efter nytår gik byggeriet af Varde Gymnasiums idrætshal i gang.

“Nu begynder vi at kunne se resultatet af vores ønske gennem de sidste tre år,” fortæller vicerektor Bjarne Jørgensen, som ser store fordele med hallen.
“Vi bruger i øjeblikket Lerpøthallen ca. 20 timer om ugen. Det er ikke nok til os, men vi kan ikke få mere tid af hensyn til de andre aktiviteter, der foregår i hallen,” fortæller Bjarne Jørgensen.

Allerede i 2014 sendte gymnasiets bestyrelse og ledelse en anmodning til kommunen med ønske om en idrætshal.

“Vi kunne se, at vi hvert år betaler 250.000 kroner i halleje, og de penge kan vi lige så godt bruge på afdrag af vores egen hal,” fortæller Bjarne Jørgensen.

Masser af spildtid

Udover prisen er der også et andet aspekt, der har vejet tungt i beslutningen om at bygge den nye hal.

“Der er masser af spildtid for eleverne. De skal transportere sig ud til Lerpøthallen. Nogle går, andre cykler, men der er også er elever, der deles om en bil. Fælles for dem alle er, at de skal bruge ekstra tid på transport, og det går så ud over frokostpausen for eleverne,” fortæller Bjarne Jørgensen.

Prisen for hallen bliver godt 13,5 mio. kroner, og da gymnasiet råder over en god egenkapital, er der ingen bekymring over det.

“Vi har ikke budgetteret med, at vi skal udleje hallen, men lytter selvfølgelig til eventuelle interesserede brugere,” fortæller Bjarne Jørgensen.

Hallen bliver på godt 1100 m2 med tilladelse til at 500 personer kan være i hallen, og der bliver baderum i to etager til piger og drenge. Derudover bliver der 10 enkelte baderum, for elever der ønsker at bade alene,” fortæller Bjarne Jørgensen.

I øjeblikket bruges Lerpøthallen stadig.

“Vores adgang til Lerpøthallen plejer at stoppe til påske. Når vi nu får vores egen hal, får vi en meget bedre fleksibilitet, som er til gavn, hvis det bliver dårligt vejr efter påske, og også i forbindelse med afholdelse af eksamen i idræt,” slutter en glad vicerektor.

Morten Ager og Rasmus Lorenzen går begge i 2. G og når derfor at få glæde af hallen til efteråret Foto: Kim Schou

Morten Ager og Rasmus Lorenzen går begge i 2. G og når derfor at få glæde af hallen til efteråret Foto: Kim Schou

Publiceret 21 January 2016 11:00