Der var breddeidræt på dagsordenen ved en konference i Høje Taastrup forleden. (Foto: Aabenraa Kommune).

Der var breddeidræt på dagsordenen ved en konference i Høje Taastrup forleden. (Foto: Aabenraa Kommune).

Aabenraas borgmester diskutterede breddeidræt

Borgmester Thomas Andresen var forleden til konference om breddeidræt

Hvordan kommer endnu flere i gang med at dyrke motion? Det var temaet, da der forleden var breddeidrætskonference i Høje Taastrup.
Her delte landets syv breddeidrætskommuner, hvor Aabenraa Kommune er i blandt, deres erfaringer med de mange projekter som er blevet sat i værk som led i Kulturministeriet og Nordea-fondens initiativ ”Idræt for alle”.
Aabenraa Kommune er udvalgt blandt de 36 kommuner, der ansøgte, til at få del i alt 20 mio. kroner fra ministeriet og Nordea-fonden til syv projekter, der blandt andet har til formål at bygge bro mellem kommunens folkeskoler eller foreninger og få flere af dem, der normalt ikke dyrker megen motion, op af sofaen.
Størstedelen af landets kommuner var repræsenteret ved konferencen, hvor de kunne hente inspiration til nye breddeidrætsindsatser og høre om de udfordringer breddeidrætskommunerne har haft, når de mange nye projekter er blev afprøvet i virkeligheden.
Konferencen blev åbnet af kulturminister Bertel Haarder og afsluttet med en paneldebat mellem borgmestrene fra de syv breddeidrætskommuner. /bs

Publiceret 23 January 2016 07:00