Inken Breum Larsen er skovrider hos Naturstyrelsen, og hun, og de andre i skovridergården i Gødding, får snart mange nye kolleger. Foto: Jørgen Flindt

Inken Breum Larsen er skovrider hos Naturstyrelsen, og hun, og de andre i skovridergården i Gødding, får snart mange nye kolleger. Foto: Jørgen Flindt

Naturstyrelsen gør klar til de nye ansatte

De første ud af 80 nye medarbejdere hos Naturstyrelsen har meldt deres ankomst

Af
Jørgen Flindt

Den 1. februar 2017 er skæringsdatoen. Der skal omkring 80 arbejdspladser være rykket fra det indre København til skoven i Gødding mellem Randbøl og Ny Nørup.
Her holder den lokale afdeling af Naturstyrelsen til, og det er her, at Naturstyrelsens hovedsæde får base. Det er som led i regeringens udflytningsplaner for statslige arbejdspladser.
Og i Gødding er man ved at gøre klar til at modtage de nye medarbejdere.
“Tingene kører efter planen. Men hvor mange der flytter med fra København og hertil, ved vi ikke endnu, for der er ikke nogen, som har fået en varsling om flytning endnu. De varslinger kommer enkeltvis, og der vil også ske en løbende flytning. Men vi ved dog på forhånd, at de første 10-15 stykker gerne vil med hertil,” siger Inken Breum Larsen, der er skovrider hos Naturstyrelsen i Gødding.
Hun viser rundt i de røde bygninger, der skal huse en del af de mange nye medarbejdere. Den gamle skovrider bolig er nemlig ikke i brug, og med forholdsvis få midler kan den ændres til kontorer. Derudover skal der bygges en ny bygning med kontorer, køkken og mødelokaler.

Gode grunde

Det er ikke alle af de mange medarbejdere, der er på vej til skoven ved Randbøl, som er hentet direkte fra de nuværende stillinger i København.
“Alle får jo buddet om at flytte med, men det er helt sikkert, at ikke alle tager imod det tilbud, og det er der mange grunde til. Især de familiemæssige forhold skal kunne passe ind i de planer. Selvom der er mange gode grunde til at flytte med hertil så som god placering i landet, smukke omgivelser, nemt på arbejde og billigere boliger end i København, så nytter de argumenter intet, hvis det ikke passer med familien,” forklarer hun.
Så til en del af de mange jobs skal der findes nye ansigter, og dem forventer hun ikke, bliver et problem at finde.
“Nej, der er kvalificeret arbejdskraft nok at få, og vi får allerede en del ansøgninger. Der er tale om et bredt spektre af interesserede lige fra nyuddannede til folk med stor erfaring fra arbejdslivet,” siger skovrideren.Fakta

Naturstyrelsen som vi kender den i dag bliver delt i to, og den ene del, med cirka 300 medarbejdere, forbliver i København. Det er vand og naturforvaltningen, mens selve Naturstyrelsen, som får til opgave at drive Miljø- og Fødevareministeriets skove og naturområder, får til huse i den gamle skovridergård i Gødding, hvor Naturstyrelsen Trekantområdet i forvejen har base. 
Her er der i forvejen placeret 25 folk fra den lokale afdeling af Naturstyrelsen, men de suppleres med omkring 80 nye medarbejdere. 
Naturstyrelsen nye medarbejdere i Gødding får til opgave at drive hele 200.000 hektarer skov og naturområder fordelt over hele landet.

Publiceret 23 January 2016 12:00