Bente Lauritzen er ny formand for Red Barnet i Sønderborg. Arkivfoto: Mikkel Hansen

Bente Lauritzen er ny formand for Red Barnet i Sønderborg. Arkivfoto: Mikkel Hansen

Udsatte børn skal have fritidsliv

Red Barnets nye formand, Bente Laurtizen, vil sikre børn adgang til godt fritidsliv

 Udsatte børn i Sønderborgområdet skal have adgang til et godt og aktivt fritidsliv.
Det er den første mærkesag for Red Barnets nye formand i Sønderborg, Bente Lauritzen.
Det skal ske i et partnerskab med Sønderborg Kommune og DBU, og Bente Lauritzen leder nu efter frivillige fritidsguider.
"I Red Barnet glæder vi os over, at der nu gøres en aktiv indsats for at udsatte børn kan få hjælp til at komme i gang med et positivt fritidsliv. Kommunen har lavet en såkaldt fritidspas-ordning, hvor børn kan få økonomisk hjælp til kontingent. Men en del børn mangler også hjælp til at komme til og fra fritidsaktiviteten og måske lige blive støttet i starten til at komme godt i gang. Red Barnet Sønderborg vil derfor skabe et team af fritidsguider, som kan tage sig af denne opgave," fortæller den nye formand, som blev valgt på lokalforeningens generalforsamling den 11.januar.

Få anerkendelse

"Fritidsaktiviteten kan fungere som et sted, hvor børn med svære opvækstvilkår kan få en pause fra deres baggrund for en tid og føle sig ét med den identitet, som fritidsaktiviteten definerer for dem. Et engagement i en fritidsaktivitet kan også være en måde at lære sig selv at kende på eller præstere noget og dermed få anerkendelse fra andre børn og voksne," pointerer Bente Lauritzen, der nu søger fritidsguider.
"Vi skal finde den bæredygtige løsning. Forældre skal gerne på banen, hvis det er muligt. Måske er der andre forældre i fritidsaktiviteten, som kan hjælpe med transporten eller også skal vi finde en brugt cykel, så barnet med tiden kan klare det selv. Her vil vi være åbne og kreative," fortæller Bente Lauritzen, som meget gerne hører fra interesserede frivillige.

Erfaring med børn

Bente Lauritzen, som er pædagog og psykoterapeut, har været leder af en lokal børnehave i 20 år.
"Jeg har i den grad holdt af mit arbejde blandt børn, og nu hvor jeg har trappet ned og arbejder som psykoterapeut, har jeg tiden til at gøre en indsats for de udsatte børn i vores lokalområde. Vi har en god forening, som driver en familieoplevelsesklub og i flere år også har lavet en sommerlejr for udsatte familier. Det arbejde fortsætter. Men samtidig vil vi være åbne for nye muligheder for at gøre en forskel for de dårligst stillede børn i vores komme. Alle børn har ret til et godt børneliv," siger Bente Lauritzen.

Publiceret 23 January 2016 09:00