Fra venstre: Formand for Køge Zonta, Krista Ruby samt Ingelise Jørgensen, Inga Solskov og Tonni Solskov - alle tre fra Hjerteforeningen.(Foto: JCJ)

Fra venstre: Formand for Køge Zonta, Krista Ruby samt Ingelise Jørgensen, Inga Solskov og Tonni Solskov - alle tre fra Hjerteforeningen.(Foto: JCJ)

Køge Zonta støtter forskningen i hjerte-sygdomme hos kvinder

Zontas overskud fra salg af rosenkurve går til Hjerteforeningens arbejde

En stor del af forskningen i hjertesygdomme er foretaget på mænd med mindre fokus på kvinderne. Det skyldes formentlig, at kvinderne er ældre, når de får deres første blodprop, men også at symptomerne på hjertesygdom hos kvinder er svagere. Opgørelser viser desuden, at kvinder og mænd ikke får den samme behandling for deres hjertesygdom som mænd.
Køge Zonta skaffer penge ved salg af rosenkurve i forbindelse med Kvindernes Internationale Dag den 8. marts, og i 2015 gik overskuddet til Hjerteforeningen med det formål at støtte forskningen i kvinders hjertesygdomme. Hjerteforeningen har for længst fået pengene, men ved klubbens ordinære møde i januar markerede man donationen ved et møde i Det Grønne Hus, hvor der blev spist hjerterigtig mad. Hjerteforeningen fortalte om deres arbejde i lokalområdet, samt gav deltagerne et fint indblik i de sygdomsmæssige aspekter. Zontas medlemmer havde også mulighed for at få målt deres blodtryk.
Zonta vil igen i år sælge rosenkurve til udbringning mandag den 7. marts. Overskuddet vil lige som sidste år blive givet til Hjerteforeningen til videre forskning.

Publiceret 26 January 2016 15:00