Kom blandt andet med til Camp X-Ray i forbindelse med Salaam Filmfestival i Køge.

Kom blandt andet med til Camp X-Ray i forbindelse med Salaam Filmfestival i Køge.

Ny filmfestival i Køge

Film er den billigste måde at rejse på. Og når Salaam Filmfestival kommer til ungdomskulturhuset Tapperiet og Køge Bio kan man rejse verden rundt. Der er film fra Brasilien, en zoologisk have i Palæstina og Guantanamo.

Torsdag den 28. januar vises filmen Camp X-Ray på Tapperiet. Filmen handler om den unge, kvindelige soldat Cole, der ankommer til Guantánamo-basen på Cuba, hvor USA har fængslet kombattanter fra krigene i Irak og Afghanistan. Her udsættes hun på én gang for det hårde macho-miljø på basen og for de fængsledes vrede mod hende – både fordi hun er kvinde og fordi hun er amerikansk soldat. Cole opdager langsomt at verden ikke er sort og hvid, og at der findes godt og ondt på begge sider af celledørene. Det gør det svært for Cole at spille rollen som den strenge soldat over for Ali, som heller ikke er stereotypen på en terrorist.
Efter filmen er der oplæg af Jamil Mehdi. Hans forældre flygtede fra borgerkrigen i Libanon. Hans far er muslim og hans mor er kristen.
- I min historie fortæller jeg om, hvordan man selv er herre over sit eget liv. Jeg vil også tale om, hvordan vi alle hver især kan gør kloden til et bedre sted, ved at starte med os selv, fortæller han.
Aftenen er en del af Salaam Filmfestival i Køge. I forbindelse med festivalen vil man også kunne se filmene Drengen og verden, Giraffada og Bag Fjendens Linjer i Køge Bio i begyndelsen af februar. Alle film ledsages af forskellige oplæg.

Publiceret 26 January 2016 11:00