Pligten Kalder spiller i Fredericia på fredag.

Pligten Kalder spiller i Fredericia på fredag.

Pligten Kalder på Det Bruunske

På fredag klokken 21 giver rocksangeren Johan Olsen koncert i Det Bruunske Pakhus, men det er ikke i den sammenhæng, man normalt kender ham fra. Johan Olsen udgør her sammen med journalisten Torben Steno og den virtuose Peter Jessen på blæs det charmerende og ægte trio-ensemble Pligten Kalder.
Johan Olsens kraftfulde vokal kender de fleste danskere fra rockbandet Magtens Korridorer. Den lyriske, tilbagelænede og dådyriske side dyrker han sammen med journalist, forfatter, radiovært, musiker og debattør, Torben Steno, i ensemblet Pligten Kalder, der står som rå og akutrelevante fornyere af dansk visetradition.
Torben Steno bestyrer Optigan-orglet og andre mangelfulde tangenter. Johan Olsen er tristesse-troubadouren med velkendt magtfuld vokal og ekstra godt grus i ganen, mens Peter Jessen på hæsblæsende klarinet/mezzosopran-sax er det virtuost omfavnende og nødvendige bindeled mellem de to andre flaksende mandesjæle og en oplevelse i sig selv.
Pligten Kalder er live kendt for magiske øjeblikke og spontant dedikerede fans. Her udfolder de to snakkehoveder Steno og Olsen sig også mellem numrene, mens Jessen bevarer roen for alle.
Det er spontant, intenst, dynamisk og inciterende. Givende, gribende og unik musik, der uimodståeligt stikker tilhøreren dybt, blidt, drilsk og meget dansk. Steno og Olsens interne drillerier, refleksioner og kritiske blik på Danmark og samtid har både vid og bid. Og så laver de djævelsk gode melodier. Deres sange emmer af livet på de små indeklemte knejper og giver folk et nødvendigt pusterum fra nutidens åndløse sundhedstyranni.

Du skulle have været der i går

I 2014 udgav Pligten Kalder deres første hele album med den melankolske titel ”Du skulle have været der i går”. Albummet rammer præcist ned i det poetiske terræn trioen Pligten Kalder bevæger sig i.
Pligten Kalder laver seriøse og sorte sange med underfundige understrømme, men man behøver ikke blive ked af det og kan sagtens have det sjovt imens. Titler som Tre Ældre Kvinder På En Tom Bøssebar I November, Hvorfor Er Jeg Ikke Død og mindevisen til en afdød ven, Boffeladen, vidner om spændvidden og at det (heldigvis) aldrig bliver direkte lårklaskende. Men man bliver rørt.
Man får en oplevelse af noget ægte med Pligten Kalder. Man drages ind og søger ud. Det er ikke bestemte temaer, der driver dem frem - og os andre med. Det paradoksale lurer hele tiden bag hjørnet af det absurde, det banale og det spontant sande. Som i livet selv. Lige i dit ansigt og håndgribeligt, men også diffust, indirekte og ud over det hele

Publiceret 26 January 2016 13:30