Søndagskaffe finder første gang sted søndag 7. februar. Udover at deltage med sit samvær kan man også vælge at være frivillig vært eller værtinde

Søndagskaffe finder første gang sted søndag 7. februar. Udover at deltage med sit samvær kan man også vælge at være frivillig vært eller værtinde

Søndagskaffe mod ensomhed

Ifølge Ældre Sagen øger mangel på netværk risikoen for sygdom og for tidlig død med 50 procent, og ensomhed blandt ældre er et voksende problem i Danmark. Arrangementerne ”Søndagskaffe” er et af de initiativer, som Ældre Sagen og Randers Kommune tager mod ensomhed
 
Det dufter af friskbrygget kaffe, og bordene flyder nærmest over af lækre kager og desserter i flotte anretninger, når frivillige værtinder fra Ældre Sagen med et smil tager imod gæsterne til Søndagskaffe på caféerne på Møllevang og Dragonparken i Randers.
”Formålet med Søndagskaffe er at give de ældre en god og hyggelig oplevelse. Desuden giver det de ældre i nærområdet en anledning til at besøge deres lokale ældrecenter og få mulighed for at blive en del af et netværk,” fortæller frivilligkoordinator Mette Søby.
Søndagskaffe finder sted tre gange i løbet af foråret og tre gange i løbet af efteråret 2016, og arrangementet er ét blandt flere initiativer, som skal komme ensomheden blandt ældre til livs.
Ifølge Ældresagen sker der en stigning i forekomsten af Alzheimers, hjertekarsygdomme og depression blandt ensomme ældre, og desuden øger mangel på netværk risikoen for sygdom og for tidlig død med 50 procent.
 
Stemning og hygge
Ægteparret Tove og Børge Christensen har flere gange i det forløbne år været til Søndagskaffe sammen med deres søn, og de synes vældig godt om arrangementet.
”Der var en dejlig stemning og en god servering, og vi kommer meget gerne til arrangementerne igen i år,” siger Tove og tilføjer, at hun vil anbefale flere pårørende at tage deres ældre familiemedlemmer med til arrangementerne.
”Man kan som ældre også vælge at fejre sin fødselsdag i forbindelse med Søndagskaffe og invitere sine børn og børnebørn med til arrangementet,” foreslår Thea Dalsgaard, formand for Ældre Sagen i Randers-Nørhald-Langå.

Det koster 40 kr. pr. person at deltage i Søndagskaffe, som finder sted første gang i år søndag 7. februar.

Hvis man kunne tænke sig at være frivillig værtinde til arrangementerne, kan man kontakte Thea Dalsgaard på tlf. 24 25 98 92.

Publiceret 26 January 2016 12:00