Birgit Mindegaard og Henrik Petersen fra Danmarks Naturfredningsforening i Køge opfordrer alle til at være med, når foreningen slår ring om kysterne næste weekend.(Foto: JCJ)

Birgit Mindegaard og Henrik Petersen fra Danmarks Naturfredningsforening i Køge opfordrer alle til at være med, når foreningen slår ring om kysterne næste weekend.(Foto: JCJ)

Til kamp for Køges kystområder

Danmarks Naturfredningsforening slår ring om de frie og ubebyggede kyster.

Af
Martin Rasmussen

Søndag den 31. januar vil bål og fakler lyse op på Søndre Strand i Køge. Det sker som et led i en landsdækkende aktion fra Danmarks Naturfredningsforening, som er gået aktivt ind i kampen mod regeringens planer om at gøre det lettere at bygge ved de danske kyster.
Denne søndag klokken 17 slår Danmarks Naturfredningsforening og andre interesserede derfor ring om kysterne landet over - og herunder altså også Søndre Strand i Køge.
- Det er helt unikt, at vi i Danmark kan færdes uhindret ved kysterne - det vil være meget trist, hvis den mulighed forsvinder, siger Birgit Mindegaard, der er bestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfredningsforening i Køge, og som naturligvis deltager i aktionen i næste weekend.
Og hun bliver langt fra den eneste, for opbakningen til sagen lader til at være enorm. Foreløbig har over 133.000 danskere bidraget til en underskriftsindsamling mod planerne om at gøre det lettere at bygge ved kysterne.
- Vi har også allerede fået mange positive tilkendegivelser omkring arrangementet i Køge, og jeg håber, at vi bliver rigtig mange, siger Birgit Mindegaard.
Ifølge Danmarks Naturfredningsforening er det ni ud af ti danskere, der bakker op om at bevare kysterne ubebygget, og det skyldes blandt andet strandbeskyttelseslinjen, som beskytter de første 300 meter af kysten. Den vil foreningen gerne bevare, men regeringen ventes at ville fjerne beskyttelsen omkring byerne.
Alle interesserede kan deltage i aktionen søndag den 31. januar. Birgit Mindegaard opfordrer til, at man melder sig til på forhånd for at sikre, at der er fakler nok til alle. Tilmelding kan ske på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside på www.dn.dk.
- Vi mødes bag Hotel Comwells parkeringsplads klokken 16.45, hvor faklerne uddeles. Herefter går vi ned til bålet på stranden og tænder faklerne og fordeler os så langt antallet af deltagere tillader det, fortæller hun om selve arrangementet, som altså skal sende et klart signal om, at man ønsker at sikre fortsat fri adgang til naturområderne ved landets kyster.

Publiceret 26 January 2016 07:00