Erling Daell (nr. 3 fra højre) serverer fuldblodsrock med The Bullhounds på Gimle (foto: RockBastard Records).

Erling Daell (nr. 3 fra højre) serverer fuldblodsrock med The Bullhounds på Gimle (foto: RockBastard Records).

Ud med klynkerocken

The Bullhounds er ikke bange for at sparke røv. Inden længe gør de netop det på Gimle

Af
Af Agnete Vestergaard-Kristensen

Hverdagen byder på forretning og kontorarbejde for ejer af lavprisbyggemarkederne Harald Nyborg, Jem & Fix og Daells Bolighus.
Men for Erling Daell er fritiden pakket med intens og energisk rock. Han er frontsanger i The Bullhounds.
- Musikken er bundærlig og helt uden dikkedarer. Vi gider ikke det der klynkerock. Der skal være nosser og energi til stede, siger Erling Daell, der i januar er Skandinavien rundt på turné i forbindelse med udgivelsen af bandets andet album ‘To rock & to serve'.
Selvom baggrunden tæller en farfar, der stiftede Daells Varehus, og en far, der skabte byggemarkedskoncernen, ser han ikke sig selv som ‘hardcore businessmand'. Han synes til gengæld sagtens, man kan trække tråde fra forretningsverdenen til scenekanten.
- Der er fuld fart på begge steder, masser af energi og knald på. Man falder i hvert fald ikke i søvn. Det er klart, at jeg er mere struktureret med min baggrund, for i forretningsverdenen er en aftale en aftale. Det er mere sløvt i musikbranchen, fortæller Erling Daell.

Roskilde er noget særligt

Udover Erling Daell som frontsanger består bandet af tre af de originale medlemmer af sydstatsrockbandet The Georgia Satellites.
- Jeg så dem første gang på Roskilde Festival i 1989. Egentlig var jeg på Midtfynsfestival, men jeg tog færgen over den ene aften for at opleve dem lørdag aften – Og måtte betale fuld pris, for dengang var der kun endagsbillet om søndagen, siger han og fortsætter:
- Derfor er det også noget helt særligt for både mig at være tilbage i byen for at fyre den af, give folk en god oplevelse og få drukket nogle øl. Det er jo fredag, siger han om koncerten, der finder sted på Gimle 29. januar.

Musik med glød og varme

Med det første album ‘Protector' landede bandet en 4. plads som årets album i 2014. Det andet album er netop udkommet.
- Det er et røvballeværk. Positivt ment. Det sparker simpelthen røv, siger rockmusikeren om musikken, der trækker referencer i bands som The Ramones, The Hives, The Rolling Stones og AC/DC.
Erling Daell ser en igangværende modstandsbevægelse, som protesterer og gør oprør imod den mol-baserede klynkerock.
- Vi går langt udenom flødebollemusikken med toner, der er så umoderne, at de bliver moderne igen. Musik skal skabe glæde og sparke benene væk under folk - Ikke give dem behov for psykolog, siger han.

avk@roskildeavis.dk
Rundt om rockmusikeren:
Født i 1970
Ejer af Harald Nyborg, Jem & Fix og Daells Bolighus
Udgav i 2014 debutalbummet ‘Protector' med bandet The Bullhounds
Rockbandets andet album ‘To rock & to serve' udkom 8, januar 2016
The Bullhounds gæster Gimle 29. januar kl. 21

Publiceret 26 January 2016 09:15