Den 19-årige bagerlærling, Lykke Jensen, fra Nyemans Bageri deltager i næste måned i en konkurrence om at blive Danmarks bedste bagerlærling. (Foto: Betina Skjønnemand).

Den 19-årige bagerlærling, Lykke Jensen, fra Nyemans Bageri deltager i næste måned i en konkurrence om at blive Danmarks bedste bagerlærling. (Foto: Betina Skjønnemand).

Konkurrence:

Lykke slår store brød op

19-årige Lykke Jensen fra Nyemans Bageri deltager i konkurrencen Skills om at blive Danmarks bedste indenfor sit fag

Af
Af Betina Skjønnemand

Der bliver slået godt i dejen i bageriet hos Nyeman's Bageri i Aabenraa, da Lokalavisen kigger forbi.
19-årige Lykke Jensen er nemlig i gang med at forberede sig på sin deltagelse i “DM i bagning” - eller Skills, der er en konkurrence, hvor de bedste lærlinge i Danmark samles et par dage for at konkurrere indenfor deres fag.
Lykke Nielsen er én af blot syv bagerlærlinge, der er blevet udtaget til at deltage i konkurrencen, der finder sted i København den 4. til 6. februar.
“Vi skal bage kransekage, bløddej, wienerbrød, morgenbrød, fastfood og lave et skuestykke,” remser Lykke Jensen op. “På 26 timer. Så det gælder om at have en slagplan klar til konkurrencen,” fortsætter hun.
Hun har selv besluttet, hvad der skal bages indenfor de valgte kategorier, men hun har naturligvis fået gode råd og vejledning fra bagermester Iver Hansen.
“Jeg har selv udviklet på nogle af opskrifterne, men vi prøver dem naturligvis af mange gange inden konkurrencen, så her er der mulighed for at få hjælp,” fortsætter Lykke Jensen.

Stolt mester

Iver Hansen lægger ikke skjul på, at han er godt tilfreds med, at Lykke Jensen er udvalgt til at deltage i Skills.
“Vi har aldrig før haft en lærling til konkurrence. Kun én, der var færdiguddannet. Jeg tror, at de har valgt at sende Lykke af sted, fordi hun også har mulighed for at deltage næste år, fordi hun endnu har halvandet år tilbage at sin uddannelse. Så får hun nu mulighed for at samle lidt erfaring, og få en fornemmelse af, hvilket niveau, der konkurreres på. For de er altså dygtige,” fortæller Iver Hansen.
Han er dog sikker på, at Lykke Jensen nok skal gøre en god figur. Hun har nemlig ben i næsen, fortæller han.
“Hun flyttede fra Rødding til Aabenraa alene som 17-årig, fordi hun kom i lære her hos os. Det er der altså ikke mange 17-årige, der springer ud i,” understreger Iver Hansen.

Hård træning

Lykke Jensen satser da også på at klare sig godt ved konkurrencen, selvom det i øjeblikket kan være lidt sejt, når der skal prøvebages og justeres.
“Jeg møder jo kl. fire om morgenen, og har normalt fri til middag. Men i de her uger, så kan klokken godt blive både tre og fire om eftermiddagen, inden jeg kommer herfra. Men det er det værd,” lyder det fra den unge lærling.
Hvis Lykke Jensen ryger helt til tops ved konkurrencen venter der flere eventyr.
Førstepladsen i Skills giver nemlig adgang til både EM og VM i Skills - det sidstnævnte mesterskab foregår i år i Abu Dhabi.


Fakta
Skills er Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser.
Konkurrencen har fundet sted siden 2011.
I år foregår det i København mellem 4. og 6. februar.

Publiceret 26 January 2016 08:00