Læserbrev:

Omann og Nørgaard løber fra ansvaret

Bedst som man troede, at frikadellekrigen i Randers havde lagt sig, og byrådet nu kunne begynde at fokusere på nogle af de faktuelle udfordringer, som Randers Kommune står overfor, fik sagen i dag en ny drejning. Omann og Nørgaard fralægger sig nemlig begge fuldstændigt ansvaret for at have skabt den enorme medieomtale, sagen har givet. Omann mener, at fordi vi som politikere har forholdt os til den udemokratiske proces, og derefter været kritiske overfor indskrænkningen af forældredemokratiet samt ledelsesretten, er det vores ansvar! Nørgaard, der har brugt denne sag som et politisk springbræt uden at tænke på kommunens omdømme, mener ligeledes, at Socialdemokratiet og SF bærer ansvaret for den massive negative omtale, som Randers har fået.
Hvem skrev det ind i sin konstitueringsaftale efter omkonstitueringen? Hvem tvang en daginstitution til at ændre praksis? Hvem skrev svinekød ind i teksten? Hvem fremlagde forslaget? Hvem stillede op til samtlige interviews og promoverede sig på bekostning af Randers?
Svaret på disse spørgsmål er Venstre og DF med Buhl og Nørgaard i spidsen! Borgmesteren har lavet flyverskjul frem til i går aftes, hvor han i en Facebook-tråd giver skylden til Socialdemokraterne og SF.
Vi mener, det er vigtigt for Randers som kommune at have et godt omdømme, og derfor har vi været med til at stemme for en brandingproces af kommunen. Samme proces har Omann og Nørgaard nu sendt tilbage til start – måske endda længere tilbage med den massive omtale forslaget om tvungen gris har fået. Randers Kommune er en gang for alle brandet for at være frikadelle-kommunen, som har et byrådsflertal, der spilder tiden på den slags småtterier og som helst ville være demokratiet foruden.
Socialdemokraterne og SF vil gerne opfordre Venstre og DF at begynde at arbejde for at forbedre vilkårene for borgerne i Randers Kommune, så vi kan samles i det brede samarbejde om kvalitet og indhold fremfor udemokratiske deller.
Mikael Mouritsen
Byrådsmedlem Socialdemokraterne
 
Charlotte Broman Mølbæk
Byrådsmedlem for SF i Randers Kommune

Publiceret 26 January 2016 14:22