Der forventes masser af gæster til at overvære de dygtige elever dyste i DM i Skills.

Der forventes masser af gæster til at overvære de dygtige elever dyste i DM i Skills.

DM i Skills forventer mange tilskuere

Trekantområdet er for første gang vært for den store konkurrence

Den 4. - 6. februar kæmper elever og lærlinge til DM i Skills om at blive Danmarks bedste inden for deres fag. Mesterskaberne forventes at tiltrække mere end 50.000 gæster. Det stiller store krav til arrangørerne, der det seneste år har arbejdet med at planlægge mesterskaberne ned til mindste detalje.
Trekantområdet er for første gang vært for landets største uddannelsesevent DM i Skills, når det går løs i Messe C i Fredericia. Alle dage kan besøgende komme helt tæt på mere end 60 forskellige fag fra erhvervsuddannelserne. Ud over at heppe på de deltagende lærlinge og elever er der mulighed for selv at prøve kræfter med flere discipliner ved ”Prøv og mærk”-standene, hvor elever og uddannelsesvejledere står klar til at fortælle om deres fag.

Statsminister overrækker præmier

I det hele taget har arrangørerne lagt vægt på, at de mange unge besøgende og deres familier kan få kompetent vejledning i forbindelse med valg af karrierevej. Et valg, mange unge står overfor netop i disse dage. På åbningsdagen er der særlig lang åbningstid, så forældre til de ældste folkeskoleelever kan komme på besøg sammen deres børn.
“Vi oplever, at mange forældre ikke er opdateret på, hvad en erhvervsuddannelse er, og hvilke muligheder den giver. For eksempel at erhvervsuddannelserne også giver mulighed for at læse videre. Til forældreaftenen kan de blandt andet møde Nicoline Nielsen, der efter at have uddannet sig til SOSU-assistent senere har læst videre til socialrådgiver,” fortæller Hanne Fevre, der er projektleder for DM i Skills 2016.
Trekantområdet fik tildelt værtsskabet for DM i Skills 2016 allerede i 2014. Siden har en projektgruppe arbejdet med at få alle detaljer omkring eventen på plads
DM i Skills åbner officielt torsdag den 4. februar kl 9.00, hvor blandt andre Ellen Thrane-Nørby, minister for børn, undervisning og ligestilling, holder tale. Mesterskaberne løber frem til lørdag kl 12, hvorefter statsminister Lars Løkke Rasmussen står for præmieoverrækkelsen. DM i Skills er åben med fri entre torsdag fra 9-19, fredag fra 8-17 og lørdag fra 8-15.30.

Publiceret 28 January 2016 16:00