Viljen til sejr var i den grad til stede hos Køge Håndbold i kampen mod Skovbakken, som gav to tiltrængte point.(Foto: JCJ)

Viljen til sejr var i den grad til stede hos Køge Håndbold i kampen mod Skovbakken, som gav to tiltrængte point.(Foto: JCJ)

Køge Håndbold rider på en bølge

Køge Håndbold har ramt formen i januar, og med to sejre på stribe ser overlevelse i 1. division ud til at være en realistisk mulighed

Af
Martin Rasmussen

Det er nok stadig lige optimistisk nok at kalde det en stime, men Køge Håndbold har i hvert fald fået spillet til at flyde efter julepausen, hvor to sejre og fire tiltrængte point til bundstriden i 1. division er det yderst håndgribelige resultat af anstrengelserne. Først blev det til en højest overraskende sejr ude over topholdet TMS Ringsted, og senest blev det en sikker hjemmesejr på 27-23 over Skovbakken.
Dermed har holdet fordoblet sin pointhøst i denne sæson, og mens det gennem hele efteråret lignede et hurtigt farvel til oprykkerholdet i 1. division, så er overlevelsen i rækken nu i høj grad inden for rækkevidde.
"Nu har vi en mulighed for at nå en af de pladser, der giver nedrykningsspil, men der er en del kampe endnu, og der venter en masse hårdt arbejde," siger Kent Ankersen fra Køge Håndbold.
Og allerede torsdag i denne uge ser Køgespillerne frem til en ny nøglekamp. Her venter en hjemmekamp mod et af de andre hold i bundstriden, Vesthimmerland, og to point her kan for alvor være med til at løfte Køgemandskabet mod midten af rækken. Vesthimmerland er i øvrigt et af de hold, som Køge slog i efteråret, så de har allerede vist, at det kan lade sig gøre. Alligevel er respekten omkring modstanderne intakt.
"Mand for mand er Vesthimmerland umiddelbart lidt stærkere end Skovbakken, og kampen må være 50-50 - måske med en lille overvægt til dem - men hvis vi kan holde fast i spillet og gejsten fra de seneste kampe, så har vi en god chance," mener Kent Ankersen.
Han har ingen entydig forklaring på opblomstringen efter julepausen, hvor pointhøsten i to kampe altså har været identisk med udbyttet af efterårets 15 kampe - nemlig fire point.
"Vi havde et svært program i efteråret, hvor vi mødte alle kanonerne på hjemmebane," siger Kent Ankersen med henvisning til, at man til gengæld havde udebane mod mange af de hold, man gerne vil kunne måle sig med, og resultatet var en pauver pointhøst.
"Det var også frustrerende, for vi var godt med i mange kampe," tilføjer han.
Mod Skovbakken i sidste weekend dominerede man til gengæld kampen hele vejen igennem. Køge førte med fire ved pausen og var endnu længere foran undervejs i kampen, inden det altså endte med en 27-23 sejr over jyderne.
Kampen mod Vesthimmerland spilles torsdag den 28. januar klokken 20.15 i Herfølgehallen.

Torsdag aften venter en ny nøglekamp for Køgemandskabet, der møder Vesthimmerland.

Torsdag aften venter en ny nøglekamp for Køgemandskabet, der møder Vesthimmerland.

Publiceret 28 January 2016 11:30