De mange fremmødte unge og deres forældre fik mange gode tips under lørdagens Åbent Hus på Campus Varde

De mange fremmødte unge og deres forældre fik mange gode tips under lørdagens Åbent Hus på Campus Varde

Ungdommen skulle vælge

Lørdag var der Åbent Hus på Campus Varde og mange unge mødte frem

Af
Kim Schou

Der bliver tænkt godt og grundigt over fremtiden hos unge 9. og 10. klasses elever i øjeblikket. Selvom der umiddelbart synes længe til august og et nyt skoleår, så er det alligevel snart at den fremtidige studieretning skal vælges.
Inden folkeskolens ældste elever skal vælge ungdomsuddannelse seneste den 15. marts, var der dog rig lejlighed til at få yderligere kendskab til Det Blå Gymnasium, da en masse unge og deres forældre lørdag mødte op til Åbent Hus på campus.
”Her kunne man orientere sig i Det Blå Gymnasiums studieretninger, møde engagerede og dygtige gymnasielærere samt få en rundvisning af kommende blå studenter,” fortæller forstander Bettina Mogensen.

To ungdomsuddannelser

Varde Handelsskole og Handelsgymnasium er uændret og udover en kursusafdeling, udbydes fortsat to andre ungdomsuddannelser, der også blev præsenteret til Åbent Hus. Nemlig de merkantile erhvervsuddannelser: EUD Classic og EUX.
Den nyligt udsprungne Erhvervsuddannelse EUD Classic er en uddannelse, hvor man lærer grundfagene og grundprincipperne for virksomhedsdrift, og dermed giver grundlæggende viden om, hvad det kræver at navigere på et merkantilt og selvstændigt marked.
På Det Blå Gymnasium kunne de unge i lørdags ud over obligatoriske fag som f.eks. dansk, engelsk og matematik møde nye fag som afsætning, international økonomi og virksomhedsøkonomi ligesom gymnasieeleverne selv kunne tone studentereksamen via én af de fire studieretninger: Global Business, Innovation, Interkulturel Marketing og Økonomi. Her mødte de alt efter valg af studieretning spændende og kompetencegivende fag som psykologi, kulturforståelse, innovation samt informatik,” fortæller Bettina Mogensen. Gymnasietiden byder derudover også på spændende studierejser.

EUD Classic uddannelsen startede op i august måned. Arkivfoto: Kim Schou

EUD Classic uddannelsen startede op i august måned. Arkivfoto: Kim Schou

Publiceret 28 January 2016 11:00