Virksomheder i centrum i ny beskæftigelsespolitik

For mange af Odenses borgere står uden for arbejdsmarkedet. Det skal en ny beskæftigelsespolitik ændre

Byrådet i Odense vedtog onsdag kommunens første beskæftigelsespolitik, der sætte mål og politisk retning for Odense Kommunes beskæftigelsesindsats de kommende år. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.
"Matchet mellem virksomhedernes efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft og ledige med relevante kompetencer er den afgørende nøgle for at lykkes med det ambitiøse mål. Virksomhederne skal i centrum, og vi skal møde dem med et 'Hvad kan vi gøre for jer?', for kun gennem øget vækst i virksomhederne og et intensiveret samarbejde mellem virksomhederne og jobcenteret når vi målet," siger rådmand Steen Møller.
I dag tager samarbejdet med byens ledige udgangspunkt i den enkeltes motivation, ressourcer og behov. I de kommende år skal de lediges kompetencer matches med den arbejdskraft, som Odenses virksomheder har brug.
Målet med beskæftigelsespolitikken er at nå en historisk lav ledighed i Odense på 3,4 procent i 2020 og samtidig sikre kvalificeret og veluddannet arbejdskraft til byens virksomheder.
Læs beskæftigelsespolitikken

Publiceret 28 January 2016 09:00