Cykelarena bliver nyt kraftcenter for banecykling

Den nye cykelbane i Odense vil fremover være træningssted for talenterne fra Fyn og Jylland

Danmarks Cykle Union og Team Danmark vil styrke talentarbejdet i dansk banecykling frem mod OL 2020 i Tokyo.
For at gøre det har de to organisationer sammen med Odense Kommune og Cykling Odense indgået et samarbejde, der gør den nye cykelarena - Thorvald Ellegaard Arena - til centrum for det jyske og fynske talentarbejde. 
Det oplyser Danmarks Cykle Union i en pressemeddelelse.
Hidtil har de danske banetalenter kun haft arenaen i Ballerup at træne i.
Arenaen bliver det nye kraftcenter, som man kalder det, og i første omgang vil man have særligt fokus på U17- og U19-ryttere.
I sidste uge sikrede et ungt 4000 meter-banelandshold med en gennemsnitslader på under 18 år Danmark billetter til sommerens OL i Rio de Janeiro.
På holdet var blandt andet odenseanske Rasmus Lund. Han vil sammen med de andre talenter fra Fyn og Jylland fremover få bedre træningsmuligheder i Odense, og det glæder formanden for Cykling Odense, Claus Rasmussen.
"Vi har gennem mange haft en tradition for udvikle baneryttere på højt internationalt niveau. Den tradition kan den nye cyklebane og det kommende kraftcentersamarbejde kun være med til at fastholde og styrke,” siger han.
Også i Odense Kommune, som er én af Team Danmarks 21 udvalgte Elitekommuner, er der glæde over samarbejdet.
”Det er rigtig dejligt, at også Team Danmark og Danmarks Cykle Union ser mulighederne i den nye Thorvald Ellegaard Arena. Vi ser også det nye samarbejde som en anerkendelse af indsatsen i det lokale cykelmiljø gennem mange år. Forhåbentlig bliver det nye kraftcentersamarbejde rammen om et rigtig godt samarbejde til glæde og gavn for både dansk og fynsk cykling,” siger By- og Kulturforvaltningens rådmand Jane Jegind (V).
Sportschefen i Danmarks Cykle Uniuon, Lars Bonde, mener, at man med samarbejdet tager det ellers frugtbare danske talentarbejde til nye højder.
”Det nye kraftcenter Odense giver os helt nye muligheder for talentarbejdet. Vi har helt klart været hæmmede af den skævvridning, der var med kun ét træningssted i Danmark for vores bedste talenter.

Publiceret 29 January 2016 16:00