En smule hjælp og masser af koncentration – og en unik t-shirt med et blåt anker flere steder er det flotte resultat.(Foto: Martin Håkan/Coverganda.dk)

En smule hjælp og masser af koncentration – og en unik t-shirt med et blåt anker flere steder er det flotte resultat.(Foto: Martin Håkan/Coverganda.dk)

Der er tryk på hos Køge Billedskole

Køge Billedskole starter op igen med første af i alt 10 gratis, kreative workshops for børn i alle aldre. Udrustet med bagekartofler, maling og en nyvasket, hvid T-shirt skal børnene lave tryk på t-shirten lørdag den 30. januar kl. 13-17

Køge Billedskole har igennem flere år arrangeret kreative workshops for både små og store børn. Et sted, hvor de med kyndig hjælp fra en kunstner kan slippe fantasien løs og prøve kræfter med en masse forskellige kunstneriske udtryk og stilarter. Første workshop i år handler om at sætte tryk på t-shirten. Alle børn medbringer en hvid og vasket t-shirt, for så kan tryk og maling bedre 'binde' til blusen.
"Vi starter med at skære kartoflerne over og i kartoflen skabe et mønster og et udtryk, som det enkelte barn gerne vil have på sin t-shirt. Her er virkelig mulighed for at skabe sin helt egen, unikke t-shirt, som ingen andre har magen til. Når kartoflen har det rigtige mønster, dypper børnene kartoflen i den farve maling, de kunne tænke sig, og så sætter de deres flotte aftryk på t-shirten", siger Veo Friis Jespersen, billedhugger og kreativ vejleder på workshoppen.
Det flotte tryk på t-shirten kan børnene have glæde af længe. Ved at benytte forskellige teknikker kan du nemlig sikre dig, at malingen og farven bliver på tekstilet vask efter vask. Og det er netop en af de mange fordele ved Køge Billedskoles workshops. Her er alt i gratis materialer og masser af gode råd, fif og ideer at hente hos de dygtige, erfarne kunstnere, der leder hver workshop. Så børnene bliver guidet og opmuntret hele vejen igennem. Til denne workshop skal børnene blot huske at medbringe en hvid eller lys T-shirt – og have vasket og tørret den inden workshoppen.
Køge Billedskole er støttet af Køge Kyst for at fremme kulturen i området og skabe livet før byen.
Vil du gerne sætte tryk på din t-shirt og skabe dit helt eget, unikke mønster, så kom og vær med i workshoppen 'Tryk på t-shirten' lørdag den 30. januar kl. 13-17 i Gule Hal, Strandpromenaden 1 i Køge. Arrangementet er gratis og for alle.

Publiceret 29 January 2016 11:45