Ny kalender viser Munkebo frem

Frivillige har lavet en kalender, der viser området set med beboernes øjne

ny kalender En ny tradition spirer i det almene boligområde Munkebo i det nordvestlige Kolding. Området har for første gang fået sin egen kalender. Og så er den endda lavet af frivillige. Kalenderen er illustreret af fotos, som beboerne selv har taget. Grundlaget til kalenderen blev lagt i slutningen af 2015, hvor en gruppe af frivillige deltog i et fotokursus. Her lærte de at tage fotos med alt fra mobiltelefoner til rigtige gammelkendte kameraer. På kurset underviste fotojournalist Simon Jeppesen i, hvordan man tager et godt foto.

Viser området

Målet med kalenderen er at vise området inde fra og ud – altså som beboerne ser deres eget område. Glade børn, der leger på hoppepuden på Cypresvej. Grillaften ved fælleshuset Den Grønne Gren. De gule blokkes genskind i regnvåde fliser.
Kalenderen er lavet af frivillige hænder, trykt i 700 eksemplarer og omdelt til samtlige 610 lejemål i Munkebo. Munkebo blev opført i 1973, og kalenderen er således den første i områdets 43 år lange historie, lyder det i en pressemeddelelse.
”Mit håb er, at I alle tager fotos igennem 2016, og så samler vi dem alle i december, så vi kan lave en ny kalender næste år,” sagde René Chr. Pedersen, bestyrelsesformand i Munkebo, da kalenderen blev præsenteret.

Publiceret 29 January 2016 18:00